Следва

Дизайн за вдъхновение: Наемаме си къщата на Клод Моне

Принц Хари & Меган се отказаха от кралската титла

royal family no more?

Celebrities преди 5 години

Бебе Съсекс няма да се нарича принц или принцеса... такова решение взеха бъдещите родители принц Хари и Меган Маркъл, който по примера на принцеса Ан, решиха, че наследниците им няма да получават кралска титла.

"За да може първородното дете на Хари да получи титлата "Негово Кралско Височество", кралицата трябваше да получи специално писмено заявление, което така и не се случи. Затова сме уверени, че наследниците на херцога и херцогинята от Съсекс няма да получат царското звание", издават от Двореца.

Близки до кралското семейства издават, че двойката наистина се е отказала от кралските титли, което доста съответства на начина на живот, който Хари и Меган планират за децата си, защото за тях е най-важно те да растат в нормална среда, тъй като не са преки наследници на трона.

Според закона от 1917 г., издаден от Джордж V, "внуците на синовете на монарха по пряка линия във всички случаи получават титли и звания като деца на херцозите на нашето царство". Например наследниците на двойката на Кеймбридж получиха титлите принцове и принцеси благодарение на писмо, издадено от Кралицата 7 месеца преди раждането на принц Джордж, първородният син на принц Уилям и Кейт.

Херцозите на Съсекс, обаче, явно следват примера на принцеса Ан, единствената дъщеря на кралица Елизабет, която преди време се отказа от титлите за децата си Питър и Зара Филипс.


"След като получиш титлата е много трудно да се откажеш от нея. Брат ми и аз бяхме много щастливи, че наистина имахме нормално детство и собствен начин на живот, благодарение на разумното решение на майка ни", казвала е неведнъж дъщерята на принцеса Ан.

More Celebrities

Сълзи в очите на I am: Celine Dion

Celebrities преди 1 ден

Селин Дион направи рядка, но значима публична изява. 56-годишната певица, която се оттегли от сцената, след като беше диагностицирана с неизлечим рядък синдром, сега отново е в светлината на прожекторите, за да популяризира документалния си филм I Am: Celine Dion.  

"Тя не е французойка": критики към Vogue за корицата с Джиджи Хадид, посветена на Олимпиадата в Париж

Celebrities преди 3 дни

Френският Vogue е жестоко критикуван онлайн, защото избра американката Джиджи Хадид, вместо френски модел, за корицата на специалния си брой, посветен на Олимпиадата в Париж.