Защо ботушите на Rick Owens приличат на безшевни улуци?

Защо ботушите на Rick Owens приличат на безшевни улуци?

or is it just us?

Улуците са сред основните елементи на водосточната система. Функциите им се изразяват в това да събират и отвеждат дъждовната вода от покрива на дадена сграда. Водата от улука се стича по водосточна тръба, завършваща с пречупване и отвор, от който излиза водата. А Рик Оуенс е дизайнер - знаете - с несбъркваем почерк, характерна естетика и поведение, което е всичко обратно на примиреното.

Човек дори и добре да живее, все някой ден ще му се наложи да научи едно-две неща за водосточната система - я да я почисти, я да я смени. При Оуенс, съдбовният сблъсък изглежда е бил скоро, защото, подбирайки селекцията за днешния Lunchtime shopping, погледът ни се закова на чифт кожени ботуши, дело на дизайнера. Ботушите, намалени от 1 657лв. на 828лв. в онлайн платформата на YOOX и налични в две металически разцветки, ОЧЕВИДНО приличат на улуци. Кажете, че не сме само ние.

По принцип няма нищо лошо - артистът трябва да умее да се вдъхновява от заобикалящото го - в случая обаче смятаме, че цената за това произведение на модния гений и дизайнерската дързост, е една идея надвишаваща не само себестойността си, а и въобще приложимостта си. Наречете го богато въображение, но приликата е поразителна, не?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.