Следва

9-те визии Maison Margiela, Fall 2022, Couture

We Love: цял бял бански, като на младата Клаудия Шифър и откъде го взимаме

Ако все още не сте решили в какъв бански костюм да лежите на плажа, да посрещнете изгрева и да изпратите залеза, съветваме ви да разгледате архивните снимки на звездите. В тях се крият всички отговори на въпросите на модната индустрия. Не се колебайте - много стилови избори от миналото със сигурност са супер модерни днес. Защото модата е като бумеранг - хвърляте нещо надалеч и за дълго време, и то със сигурност ще се върне.

All fashion преди 1 година

Снимките на младата Клаудия Шифър на фона на лазурното море са като урок по шеметна визуализация на вечната красота. Остава само да си пожелаем винаги да сме млади и красиви, да имаме шанса за целогодишна ваканция някъде в Италия, тонове жарко слънце, златист загар и ... перфектния цял бял бански. С последното определено ще се осмелим да помогнем, като в тази мисия ще използваме красавицата Клаудия.

Германският супермодел, между другото, придобива известност в много отношения благодарение на изявите си по бански (достатъчно е да си спомним само микробикините на Chanel от пролетната колекция на 1994 г., в които тя блести на дефилето). Но дори и сега Клаудия не се срамува да позира в плажни визии за радост на феновете. Вярно, красавицата сега предпочита по-ярки дизайни - леопард или флорален принт.

Но смелите принтове не са присърце на всички, друго нещо е класиката. Вярно е, че белият цял ​​бански все още е мистерия, балансирайки между „прави фигурата по-едра и много се цапа“ и „изглежда твърде напудрено, зарежи“. Нека разгледаме тези стереотипи по ред. Плажният костюм наистина може бързо да загуби своята белота поради лошо качество на водата и контакта с пясъка и водораслите. Тази дреха е реално леко непрактична и доста капризна откъм грижи, в този смисъл е доста по-подходяща за басейн, отколкота за море. Освен това тънката материя може да прозира, когато е мокра. Така че, едно добро изходно условие за успех с белия бански е да изберем по-плътна материя. 

Нека разсеем още един стереотип, че белите дрехи ни правят да изглеждаме дебели. Обикновено "пълнее" не цветът, а неправилно подбраният силует. Ето защо към избора на бански трябва да се подхожда отговорно и да се вземат предвид всички характеристики на вашата фигура.

Но защо да говорим за недостатъците, губейки от поглед предимствата? Белият бански има много такива. Първо, изглежда страхотно. Второ, можете да измислите различни комбинации с него. Сламена шапка и чанта, масивни обеци, парео, къси дънкови панталонки... Освен това бялото идеално подчертава загара поради контраста и отразява UV лъчите.

Надяваме се да има достатъчно аргументи да се влюбите в бъдещия си бял бански. В крайна сметка никога не е излишно да се почувствате като Клаудия Шифър! Ето и нашите пет подобни на целия бял на мисис Шифър, от които на клик разстояние да изберете и да метнете в багажа при първа отдих-възможност:   


Eres, 595лв


Agent Provocateur, 615лв


Wardrobe.NYC, 510лв


AlaÏa, 955лв


Eres, 535лв

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 3 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.