Следва

По вътрешността на Мелбърн

Зелената диета или големият Пост на звездите

Какво общо имат помежду си Кейт Уинслет, Памела Андерсън, Ел Макферсън, Брук Шийлдс и Натали Портман...

All About Life преди 14 години

Какво общо имат помежду си Кейт Уинслет, Памела Андерсън, Ел Макферсън, Брук Шийлдс и Натали Портман?

Всъщност тази група от известни диви се доверява на растителните храни, по-специално на водорасли и къмнове, за да бъде във форма, изпълнена с енергия, с гарантиран блясък и здраве на кожата.

Разбира се има и една тайна съставка за запазването на изящна линия: сок от лимон, който Дженифър Анистън пие ежедневно с топла вода, за да спомогне диурезата и ограничи натрупването на вреден холестерол.

Деми Мур
обаче обяснява, че за пречистване, залъгване на глада и подобряване стомашните функции се доверява изключително на зеления чай и неговия диуретичен и отслабващ ефект.

Камерън Диаз комбинира зеле, салата и спанак, придружени с чаши студена вода, които допълнително изразходват калориите на организма, принуден да „загрее” поетите храна и течности, преди да ги усвои.

Има и верни последователи на американския гуру Алехандро Юнгер, който с диетата си отива още по-далеч: една цяла седмица се приемат предимно супи, плодови пюрета и сокове и много вода.

Според него течните храни значително намаляват работата на органите от храносмилателната система, които са отдадени изцяло на неутрализиране на токсините, като така способстват за забавянето на физиологичните процеси в организма.



За постигане на по-добри резултати, след трудните седем дни Юнгер препоръчва да се премахнат освен месото и млечните продукти, също и сухите плодове. На тяхно място е добре да се сложат билки регулатори на чревния тракт, като франгулата, и да се ползва студено пресован зехтин (екстра върджин), които да възбудят дейността на черния дроб.

Хранителният съветник ViewSofia казва: допълнителна помощ на храносмилателните органи могат да бъдат малки дози бикарбонати и фитотерапевтични минерали. Подходящи са също фосфор и магнезий взимани през ден и комбинацията магнезий-кобалт три пъти седмично.

В периода на пречистване са необходими също алое вера, натурален релаксант и ежедневна доза кисело мляко, идеална за възвръщането на полезни бактерии.

За пълното пречистване, естествено, е важно да се избягват различните видове мая – в хляб, оцет, гъби, бира и черен чай – за сметка на слабоминерализираната вода, не газирана.

Класическият метод "всичко плодове и зеленчуци", както ни учи философията на Гуинет Полтроу, полседователка на Юнгер, бива допълнено с йога и плуване. Особено ако след тренировка посетим сауната за 3 х 7 минути, с което значително да прочистим порите на кожата.

В края на краищата, откъдето и да го погледнем, постигането на здравословен начин на живот е резултат от спортуването и правилното хранене.

Това е и основният извор на младост, енергия, жизненост, здраве и увереност, който ни гарантира добра физическа и ментална кондиция.

За по- хубав живот!!!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.