Следва

Make БГ мода Again: JITENSKI

Trend Report: Ballet Pink

girly...

All fashion преди 4 години


Marc Jacobs

Ballet pink, blush rose и powdery pink
са все обозначаващи имена за нежната розова палитра, която и този сезон неизменно присъства в дизайнерските дефилета. Макар и жълтото упорито да държи класациите за най-модерен цвят за настоящия летен сезон, розовото съвсем не му отстъпва по отношение на обем в колекциите, а и честно да си признаем дотолкова сме свикнали с вида му благодарение на предишните сезони, че съвсем спокойно го приобщаваме към палитрата с непретенциозни неутрални тонове.


Brandon Maxwell


Brandon Maxwell

Розовото по принцип съвсем не се брои за неутрален цвят, но благодарение на лежерната си и много благоприятна за надграждане естетика, считаме го за лесна go-to палитра, към която често се обръщаме. Изключително женствен, романтичен и дори момичешки, в зависимост от желаната интерпретация, нежният тон с лекота се впуска в богати визии с подчертано романтично настроение като при Marc Jacobs, където къдрите разцъфват мащабно и Brandon Maxwell, който макар и придържащ се към по-обрани силуети, дава силна заявка по отношение на богатство на цвета. Спиращи дъха рокли с плисета до земята или замайващи главата обеми, романтичният подход на имената по-долу задоволяват естетски нужди от всякакво естество.


Dion Lee


Tom Ford


Diane von Fursteberg

В по-различна посока пък работят имена като Dion Lee, Tom Ford и Diane von Fursteberg, където настроението може да се определи като строго или дори минималистично, благодарение на костюма с двуредно закопчаване или тренча и комплиментиращите го в същия цвят панталони. Още лесни за носене идеи идват в лицето на Chanel, които не успяват да останат безпристрастни към разпознаваемата палитра и потапят иконичния си туид в нея.


Rodarte


Givenchy


Maison Rabih Kayrouz

Тоновете търпят и градация, ако съдим по колекциите на Rodarte, Givenchy, Maison Rabih Kayrouz, където палитра става по-наситена и сладка в своето изобилие, дори сантиментална и мелодраматична, особено ако е подкрепена от тюл, дантела и къдри, както демонстрират сестрите Мълеви>>>


Boss


Chanel


Emilia Wickstead


Prada


Preen


Pyer Moss


Valentino

More All fashion