Следва

Коко Роша в бяло за своя Мастър клас - много чупки в кръста, много интерес от записалите се

Trend report: LinkedIn

В абсолютен контраст на фините колиета и медальони, които присъстват в дизайнерските колекции от изминалите няколко сезона насам, за Есен/Зима 2019-та започваме да наблюдаваме възраждането на поредния много добър тренд, а именно веригите като колиета.

All fashion преди 4 години

Те са задължително метални, съответно сребърни или златни, обемни или по-фини такива, но задължително ясно забележими. Средните по големина такива обаче като че ли преобладават - и по дизайнерските дефилета, и сред стрийт стайл изборите на фешънистите, които подбираме тук.


Bottega Veneta

Във всичките си интерпретации, в които могат да бъдат разгледани - единично носени или наслоени по много с други вериги, медальони и дори перли, в разточителен по 80-тарски стайлинг с леко кичочен наклон или 90-тарски минимализъм, изборите са всеобхватни и един от друг по-съблазнителни. При Marni например, в едно се слива злато и сребро и дори самите вериги биват сляти няколко на брой в една, за да се получи сложен ефект с интересна и различна текстура.


Marni


Marni от сутрин до вечерSaint Laurent


JW Anderson

Гръндж естетиката определено е на почит, а колкото по-шантав е общият прочит, толкова по-добре, съдейки от есенно-зимните колекции на тук изброените дизайнери. Индустриалните материали пък са първото помощно средство в постигането на този ефект, а усилието, което се изисква при стилизиране, граничи с минималното. Къси и наподобяващи чоукър, или дълги и свободно спускащи се, зависи от личния избор, но общата линия, която можем да извадим като хайлайт, е съчетаването на по-грубите вериги с уютни и свободни плетива, но все пак нека това не ограничава, примерите са от есенните колекции, а модните момичета от друга страна с идват с летни такива, на които бързаме да хвърлим по един поглед в редовете ТУК>>>


Щрак, fashion на портрет: Каролин Даур


More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 4 часа

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 3 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.