Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 12.08 - 18.08

Жени в черно: Даниела и линията на съдбата

Символи, знаци и сродни души...

All About Life преди 4 години

В следобеда на годината - Август, възобновяваме мастилената си рубрика "Мъже в черно", в която по стар обичай си говорим за философията, стояща зад вековната традиция на татуировките, преминала през изпитанията на времето и на променливите трендове, за да заеме главна позиция в културата на съвремието ни. Обръщаме внимание на всички онези интересни лица, покрити це-ли-те в татуси. Днес ви представяме Даниела Чункукова - дамското присъствие и енергия в рубриката, която определено привлече погледите ни. Повече за нея - от самата нея:


Жени в черно: Галя Петкова
Даниела Чунчукова на 26 години. Занимавам се с реклама и работя като акаунт мениджър в рекламна агенция. Обичам да чета, а що се отнася до скритите ми заложби - смятам се за артист по душа. Като малка съм пяла, танцувала и свирила. До ден днешен обичам всяко едно от тези занятия и обожавам цветовете и изкуството. Тайните ми страхове ще запазя в тайна. Смятам, че всеки ден животът може да ти поднесе моменти на възход и падение, дори и малки. Важното е да не ни прави особено впечатление и да вървим напред. Занимавам се с йога от две години. От момента, в който това занимание влезе в живота ми, той се промени до неузнаваемост.

Наскоро стартирах своя блог www.ombyd.com, там споделям за пътя си към йогата и към по-осъзнатия живот. Дълго време планирах този проект и най-накрая е факт. Имам много работа, но с вяра и упоритост всичко, което искам, ще се случи. Мечтая да съм винаги влюбена, както в момента. Любовта ни прави по-добри и ни помага да постигнем всичко останало. Зодия Телец съм, но със смесени чувства към зодиите - все пак мисля, че и в тях има известна доза истина.

Любимото ми място е хълмът над село Брестник. Това е селото, в което дядо ми е отраснал и за мен е много специално. От хълмчето виждам небето, природата и моя роден град.

Нямам любима песен, обикновенно като харесам някоя я слушам по една седмица и след това сменям с друга. Не знам кой е любимият ми филм, но наскоро гледах Green Book и го препоръчвам силно на всеки. Филмът е прекрасен и показва човешките отношения по един много красив и деликатен начин. 


Мъже в черно: Иван Гинев, един графичен ДИЗАЙНЕР


След краткото, но съдържателно био на Дани, пристъпваме към въпросите за изящната й червена татуировка, които едва възспряхме:

View Sofia: Защо татуировката е червена?
Даниела Чунчукова:
Червена е, защото символизира червения конец на съдбата, който тръгва от сърцето и излиза през малкия пръст. Според различни легенди в Източната култура, този конец те свързва с твоята сродна душа - всеки от нас се ражда, свързан с някого другиго на този свят. Конецът може да се разтяга и да се удължава, но никога не се къса, и един ден, може би, когато най-малко очакваш, срещаш своя човек и сърцата ви се свързват в едно.В Япония има много интересна легенда, свързана с червения конец на съдбата - разказва за император, който е искал да открие своята сродна душа и чува за жена, имаща способността да вижда червения конец. Неговите придворни се свързват с нея и я довеждат на посещение. Жената веднага видяла линията - отвела я в бедно семейство при жена, която държала малко дете. Отвеждат имератора при детето, но той така се ядосал много, че в яда си блъснал детето на земята, оставяйки му белег на челото. Минало много време, повече от 20 години, и имераторът остарял все повече. Негов генерал му открил младо, красиво и умно момиче, за което да се ожени. Всичко било наред и дошъл денят на сватбата. Имераторът стоял срещу момичето, а когато вдигнал воала, видял белега на челото й, след което си спомнил случката от преди години - все едно е било вчера. Осъзнал, че е грешал и че жената е била права. Най-накрая се събира със сродната си душа.

Тази история за мен лично е много красива, а и аз вярвам, че всеки от нас има сродна душа. Понякога отнема време да я срещнем, но винаги се случва и след това всичко е много красиво. Важно е да сме търпеливи.

V.S.: Кой ти я прави?
Д.: 
Беше важно да открия правилния човек за тази татуировка - в крайна сметка го открих, след което дадох пълна свобода на творчеството на Сребра от "Мастилницата", която препоръчвам силно на всеки. Всичко се случи с много внимание и прецизност към всеки детайл и въпреки че на моменти ми беше трудно да издържам, тя беше истински герой.

V.S.: Колко време отне?
Д.: 
Общо три сесии. Първият път беше пет часа, тъй като трябваше да нарисува всяка линия. Вторият път около четири часа, а последният три.

V.S.: С какъв мотив би ме убедила да си направя същата?
Д.: 
Много хубав въпрос, но мисля, че не бих се опитвала да убеждавам друг да си направи същата. Трябва да се вслушаш във вътрешния си глас - ако на момента, в който я видиш не ти хареса, то никога няма. И обратното. Не бих искала да убеждавам никого.

V.S.: Има ли разлика в усещането ти, общо, към света, преди да се решиш на тази "вечна" рисунка и след като я имаш върху кожата си?
Д.: 
Може би още по-силно вярвам, че всичко в света, в който живеем се случва с причина, тъй като символиката й ми напомня за това ежедневно. "Вечната" рисунка сякаш винаги е била част от мен и честно казано я обожавам. В началото имах период, една-две седмици, в който трябваше да свикна, че тя ще е с мен до края на живота ми, но това е нормално. Мисля, че може би и татуировките са като срещите ни със сродните души. Рано или късно те се случват. V.S.: Изобщо, влияят ли ни татусите осезаемо?
Д.:
 За мен лично всеки един татус си има история и момент, с който го свързвам. Вярвам, че в някои случаи те са и предвестници на бъдещето. Пример за мен е цъфтящото лотусче на дясната ми ръка. В Будизма той символизира просветление, чистота на душата и тялото. Дълго време не бях много сигурна в себе си и постоянно имах съмнения. Направих си лотуса, защото той излиза от калта и ми напомня за това, че в много ситуации след тежките моменти, идва нещо много красиво, в случая - цвете. След време започнах да се интересувам от йога и Източна култура и разбрах много повече за това малко цвете и неговото значение. Дали е било съвпадение, или самата татуировка ми е повлияла енергийно, не мога да кажа със сигурност, но ми се иска и силно вярвам, че е така. В отговор на въпроса дали татуировките ни вилияят -според мен да.

V.S.: С какво препоръчваш да се внимава, когато взимаме решението какво точно и къде да си татуираме?
Д.:
Най-важното, според мен, са грижите за татуировката след като я направиш. Важно е да следваш указанията на татуиста, да я почистваш редовно и да я овлажняваш.

V.S.: Харесва ли ти я майка ти?
Д.:
Много! И още от момента, в който реших да я направя, ме подкрепяше. Успокояваше ме в моментите след като я направих, когато бях притеснена. 

V.S.: А баща ти?
Д.: 
Баща ми е невероятен и има огромно чувство за хумур. Честно казано на него май не му харесва толкова много и се шегува с мен, казвайки ми "Изцапала ли си се?" и други подобни. Въпреки това съм сигурна, че я харесва, защото знае, че аз се чувствам добре с нея, а за него това е най-важното.V.S.: Проблемът съчетаване на едно тату с друго стои ли изобщо на дневен ред? Често забелязваме татуирани хора без връзка от една рисунка/символ до друга.
Д.:
Според мен при всеки е строго индивидуално. Аз лично имам малко червено сърчице отгоре на лявата ръка и впоследствие осъзнах, че се свързва  с "линиите на съдбата". Останалите ми татуировки нямат обща връзка.V.S.: Любимата дотук?
Д.: 
Любимата ми определено са червените линии, но харесвам и всички останали, тъй като всяка една има различен и важен за мен смисъл.

V.S.: Следващата?
Д.:
 През септември ще си правя обща татуировка с майка ми. Много се вълнувам за нея, тъй като тя предложи да го направим и го планираме от доста време. Татуировката ще е символ на нашата любов - малък и нежен знак, който ще присъства и върху двете ни. Майка ми е най-добрата ми приятелка и винаги е била. С нея мога да споделя всичко и се радвам, че се реши точно това да е първата й татуировка.

V.S.: Кога спираме да вярваме в символите, знаците и вътрешния глас?
Д.:
По-правилно е да се замислим кога започваме да вярваме в символите, знаците и вътрешния глас. В днешно време много хора са "изгубени". Изгубени са в забързания живот, в многото проблеми и във винаги нестигащото време. Забравят, че, ако спрат за момент и просто дишат и издишат, ще видят, че животът всъщност е прекрасен и щастието е вътре в нас самите. Имам предвид, че заради този начин на живот много хора не се впечатляват от своя вътрешен глас и от знаците, които получават. Често ни трябва много време, за да се осъзнаем, но веднъж стане ли, целият ти светоглед се променя. Започваме да усещаме всичко по различен начин и всеки един момент става специален. Обичам своя вътрешен глас, все още не го слушам всеки път, но се стремя да го правя все повече и целта ми е да се слеем в едно.

V.S.: Добре ли е това?
Д.:
НЕ! Не трябва да спираме да вярваме в това, в което сме сигурни. Ще има хора, които ще се смеят и ще гледат странно, но това не бива да ни кара да спираме да вярваме в себе си.V.S.: Пожелай ни нещо августовско?
Д.: 
Пожелавам ви много слънце и усмивки. Усмихвайте се винаги, дори и да няма слънце. Опитвайте се да предавате усмивките и положителната енергия на всеки около вас. Това е много важно, тъй като ние, хората, приемаме един от друг повече, отколкото си мислим.

V.S.: И ни вдъхни една надежда, като в прелестното стихотворение на Джани Родари, с което ще сложим многоточие на тази наша приятна среща...

Джани Родари в превода на Валери Петров.

ПРОДАВАЧ НА НАДЕЖДА

Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал... познайте какво?
Надежда! Надежда за всички.

Купете! С отстъпка за вас!
Всеки трябва надежда да има!
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари
и само отвънка поглежда,
бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя надежда.


Д.: Все повече и повече хора започват да живеят по-осъзнато и да се грижат за природата ни. Мисля, че в днешно време това е най-важно. Трябва да обърнем внимание на това, което се случва околко нас и да дадем своя принос в опазването на нашия дом. Аз силно вярвам, че това ще се случи.

More All About Life

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

All About Life преди 3 часа

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата

С Халите се случва чудо: двете възстановени фасади и още от процеса по реставрация

All About Life преди 2 дни

Днес имахме огромното удоволствие да надникнем в процеса по възстановяване на Централните софийски хали. Екипът на Kaufland България показа какво е свършено дотук. Гледката и усещането са вдъхновяващи.