Следва

Ако ще да хвърчи перушина, ние ще пазаруваме!

Есен/Зима 2019-та: Сезон, британски като туида

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

Лаконичното, но същевременно самодостатъчно име на следващата от списъка тенденция "Сезон, британски като туида", побира в себе си туид, пепит, райе и всички познати интерпретации на карето - Prince of Wales, Gingham, Argyle, Windowpane и още много други. Студената и доста обрана естетика на типично мъжките платове се пренася в изцяло монохромните костюми и палта, за да поставят основите на един от главните трендове за Есен/Зима 2019-та. Освен в гореспоменатите мотиви, можем да наблюдаваме строго издържаните дизайни и в лишена от принт и мотиви селекция, но запазили общия тон в студената тъмносива палитра - Lemaire (#8 в галерията горе), Maison Margiela (#9), Rejina Pyo (#15).


ТенденцииТЕ Есен/Зима 2019-та: Какво ни очаква


Savile Row е другото неофициално име на тенденцията, дадено именно заради небезизвестната улица в Лондон - епитом за изкусен мъжки тейлъринг. Ние обаче се съсредоточаваме около дамския тейлъринг, който поне според примерите на Dolce&Gabbana, Proenza Schouler и Alexander McQueen, не отстъпва по майсторска изработка и вид на мъжките кройки.


Есен/Зима 2019-та: По-различното Dolcе&Gabbana

Макар и тенденцията сама по себе си да не е от най-женствените, неоспорим факт е, че естетиката й се слави с много добър отзвук за предстоящия есенно-зимен сезон още отсега. Отличителните знаци, освен пожелателния пепит или каре мотив, са изразителните рамене, обраната и издължена без излишни детайли кройка, както и пристегнатият колан в талията, който съвсем не е задължителен, но пък играе ролята на добър акцент.


Есен/Зима 2019: Дръзката приглушена сексапилност на Proenza Schouler

Елементите биват носени най-добре в пълен ансамбъл, разбирайте костюм и върху него адекватно по цвят и принт палто, но освен по този начин, разбира се, те могат да се съчетават с други по вид дизайни в сходна или пък напълно контрастна палитра.


Есен/Зима 2019: Конструктивност в деконструктивизма от Alexander McQueen


Есен/Зима 2019-та: Ти си #TъмнаРоза, ти си крем, ти си щастие за мен!

Есен/Зима 2019-та: Кожата е новият деним

Есен/Зима 2019-та: Рамо, на което да поплачеш

Есен/Зима 2019-та: "Падам си по цветове"

Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия


 

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 3 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.