Следва

"Никога не съм намирал дефиниция за красотата..." Илиян Илиев vol.3

"Като професионален актьор, който си припява понякога..." Илиян Илиев vol.2

"Хем се причислявам към сравнително комерсиалните хора, хем съм в локалното на "модерното"... Илиян Илиев vol.1

Interviews преди 4 години

Втора среща с Илиян, а той не спира и не спира да ни изненадва. Днес ни връща назад във времето със спомените за първия си сблъсък с театралното изкуство - на четири е омагьосан от постановка на Пернишкия театър, която гледа с родителите си.

Спомня си, че на излизане ги пита: "Те знаят ли, че ги гледаме?" Оттогава актьорската кариера се превръща във фикс идея, първи приоритет, а вече и сбъдната мечта - под друга форма обаче. И все пак театърът си остава най-голяма му любов.

Облечен както се чувства най-добре, в широки дънки и тишърт, Илиян разказва:

View Sofia: Kак се развива тази твоя мечта за театъра?
Илиян Илиев:
Добре, но и има още какво да се желае - започнах на 15 с любителски представления, не съм спирал оттогава. 

V.S.: Последно нещо, което гледа в театъра и те впечатли?
И.И.:
Последното, което ме е впечатлявало на сцена, беше в Младежкия театър. Попаднахме съвсем инцидентно на постановката, но усетих магия, подобна на тази, която изпитах за първи път на 4.

V.S.: Роля, която искаш да изиграеш?
И.И.:
Евгений Онегин, мечта ми е. Това е пиеса, която съм чел още много преди да ме приемат да уча актьорско майсторство, влюбен съм в нея оттогава. Харесвам много и Чехов – опонира на моето вътрешно усещане за това що е то драматургия, затова и давам повече от себе си, когато го играя. С класа ми репетирахме "Вишнева градина" година и половина.

V.S.: Пееш и играеш, няма как да не зачекнем темата за Бродуей?
И.И.:
Уау! Да започнем оттам, че Ню Йорк е мечтано място - сивотата и суровостта на този град истински ме привличат. Бродуей е легенда! В списъка ми от десет неща, които трябва да направя, е да гледам нещо там. Като професионален актьор, който си припява понякога, можете да си представите какво разтърсване ми причинява само мисълта за тази сцена.

V.S.: А как от репетиране на "Вишнева градина" попадна в уеб сериал?
И.И.:
Никога не съм си представял развитието си пред камера – имал съм забежки с моделство, конкурси за красота и т.н., но никога не съм го усещал като своето нещо. В комерсиалната сфера обаче съм приет по-добре, колкото и странно да звучи. Просто тук намерих своя път.

За уеб сериала бях извикан на кастинг. Впоследствие се оказа, че ролята е писана за мен - за това, което се предполага, че съм аз в живота. И ми допадна, открих друга страна на нещата, в която се чувствам комфортно. Преди съм разигравал разни сценарии в главата си – кино, телевизия... но никога не съм си мислел, че може да има и такава проява на екранно изкуство, и още повече - че ще се чувствам толкова добре в нея.

V.S.: Виж какво казва Тодор Колев за риалити предаванията ("Ненавиждам безумните риалитита по родните телевизии. Да им гледам аз задниците в кенефа, как се бият, как се карат – за да може един, Станчо или Пенчо, който иначе не умее нищо друго на този свят, да спечели едни пари. Друга причина няма – ако има, съм готов да простя.") Как би коментирал?
И.И.:
Мисля, че до голяма степен е прав. От друга страна, на мен като актьор подобни формати са ми помагали чисто изследователски, че дори съм "крал" характерни особености от участниците. Било то начин на говорене, или маниер от поведението. После ги вкарвам в някой мой образ, помагало ми е.

Много често подобни предавания предоставят трибуна за изява на всякакви безумни екземпляри, търсещи популярност, които няма с какво да подплатят публичния си образ поради липсата на ред качества. Признавам, че не ги следя, освен ако не участва някой мой познат или приятел. Та дотолкова са ми наблюденията. Лично аз на този етап не се виждам в подобно предаване, а парите дори не би трябвало да са стимул за подобен ход.

V.S.: Честа тема на обсъждане са Първите дами, коя би избрал ти в една своеобразна модна битка - Мелания Тръмп, Бриджит Макрон или Деси Радева?
И.И.:
Без да се замисля избирам Бриджит Макрон. Изключително ми е интересна. Изглежда като жена с много история и ми се струва много мила и приятна. Дрехите, които носи, много й отиват, изглежда сякаш винаги ги е носила по този начин - не са като нещо поставено, защото е Първа дама. Смятам, че стилът не е равен на мода, а е нещо индивидуално. Тя пречупва изискванията и етикета, с които е натоварена всяка съпруга на президент, през собствената си призма.

V.S.: Получихме много разнообразни мнения за Карълайн Врийланд, какво е твоето?
И.И.:
Аз я харесвам! Откривам много общи неща помежду ни, даже сме една зодия. Много й личи, че е Скорпион. Ха-ха! Смела е и това провокира много хора да й симпатизират, но и още толкова да не й. Обичам хора, които изразяват смело себе си, а тя не само че го прави, а също така е намерила и няколко артистични начина за това. До някаква степен я приемам като една съвременна, бунтуваща се Мерилин Монро.

Част III очаквайте утре!

More Interviews