Анна Уинтур - отвъд митичния образ на страховит моден редактор

Анна Уинтур - отвъд митичния образ на страховит моден редактор

Как да представим жената, която носи прозвището "ядрената Уинтур'" (Atom Anna)?

Главен редактор на американския Vogue вече повече от 30 години, професионалист от световна класа с влияние не само в света на модата, а и в културните и политически среди отвъд Океана... Преди да ви срещнем отблизо с нея, благодарение на екслузивно интервю, което дава за The Guardian, ще ви разкажем случка, която е достатъчно красноречива.

Миналия август Анна Уинтур кани близки и приятели в огромната си лятна къща в Лонг Айлънд. В една топла съботна сутрин двамата с треньора й по тенис разигравали топката на корта. Уинтур забелязва, че той е доста нервен и разсеян, отдава го на факта, че жена му била бременна. "Нормално е да е умислен и разтревожен", казва си Уинтур.


Уинтур с двете си деца по време на модното шоу на Шон Джон, Ню Йорк, 2003

Смущението на треньора обаче не само не спира, ами малко след това около къщата на Уинтур се вдига необикновена по размер папарашка врява. Тя се оглежда и вижда своя приятел Роджър Федерер да пристига неканен със семейството си. Изненадващото посещение е идея на дъщеря й Бий, която решава да направи подарък на майка си. Тогава Уинтур и Федерер за първи път играят тенис заедно. Тя с усмивка си спомня за този прекрасен момент: "С Роджър играхме по двойки срещу племенниците ми. И разбира се, спечелихме..."


Анна и Роджър

Защо разказваме всичко това? Последната фраза описва накратко "ядрената Уинтур" и начина й на живот.

Тя е играчът, който винаги печели. И е много повече от Артистичен директор на издателство Condé Nast и Главен редактор на американския Vogue (два достатъчно грамадни поста). Списанието, собственост на Condé Nast, е писта, която помага на Уинтур да се превърне в сериозен играч и на политическата и културна сцена в Щатите. Освен кралица в света на модата, Анна Уинтур допринася с огромна сума от набрани чрез благотворителност средства за президентската кампания на Барак Обама през 2012г. Има и орден от кралица Елизабет II и носи благородническата титла Дама на Британската империя. Анна Уинтур е институция. Заради голямата й роля в набирането на средства за музея Метрополитън през 2014-та, институтът за костюми в музея е преименуван с нейното име. Тя обаче твърди, че това не е нещо, към което се е стремяла съзнателно. "Просто си върша работата", лаконично обяснява Уинтур. Широката публика вече може да стане свидетел на това как точно си върши работата - наскоро Кралицата Майка пусна онлайн Мастър-клас, в който споделя ключови моменти от дългогодишния си опит.


Уинтур разглежда оформленията на страниците на списаниието. Ню Йорк, 2003

Митологията за Уинтур

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.