Следва

Trend Report: Cuff-corsets или да си "завържеш" глезените

Кой кой е в модата днес: Стайнберг, рускинята-машина

КОЙ КОЙ Е В МОДАТА ДНЕС

All fashion преди 4 години

Това красиво момиче е на 17, идва от Новосибирск и е най-желаното руско име от младото поколение модели, сред които и нашите родни Белослава и София, припомняме ТУК.

На съвсем скоро отшумелите пролетно-летни ревюта в главните 4 модни столици - Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, госпожица Стайнберг навъртя цели 37 дефилета, което е своеобразен рекорд, както и силно обещание за каквото предстои в кариерата й на модния небосклон.

Леко сурова на вид, тъмна, скулеста и с вайба на бунт, който я обвива, тя буквално се оказа явление, като пресметнем огромния букерски и дизайнерски интерес да бъде наета, за да дефилира. Като тук говорим, освен за невероятното число 37, което я нарежда на третото място по брой "извървени" ревюта този сезон, и за набора от най-най-важни имена в бизнеса, нетърпеливи да я ангажират.

Именно тази млади дама откри Paco Rabanne, пак тя закри Boss и, следва да признаем, изглежда страхотно в най-различни стилови интерпретации и дизайнерски идеи, доведени до пълно съвършенство от стилистите на всяко отделно шоу: от тези с траш и метъл внушение, сред които R13, така и класическите, като Michael Kors, чак до най-фините и женствените - Valentino и Simone Rocha.


Пролет/Лято 2020: Simone Rocha, Valentino, R13

Стайнберг нормално фокусира небивал интерес у колегите, следва интервюто й за Vogue, в което научаваме повече за новосибирката с кариера за завиждане:


Пролет/Лято 2020: Dior, Celine, Prada

Тежко натоварване пое на раменете си този сезон, много ревюта ти се струпаха, как си почиваш?
Спя. Много спя и по възможност прекарвам повече време сама.

Разкажи ни за детството си, с какво се занимаваше като малка? Интересуваше ли те модата, казваха ли ти, че приличаш на модел?
Бях самотница - с мен самата никога не ми е скучно. Ходех на рисуване в художествена школа и се занимавах с всичко това, което правя и сега. Че приличам на модел започнаха да ми казват доста рано, после ме откри скаут, и всичко се завъртя.

Как стана това и как реагираха родителите ти?
Бях на 12, показахме мои снимки на регионалния скаут, той пък изпрати портфолиото на агенцията-майка Avant, които почти веднага ме извикаха в лагера за модели Avant Camp. Родителите ми без проблем ме пуснаха да работя. С училището също всичко се реши от само себе си и аз просто заминах на първия си работен ангажимент в Япония.

 

Кой ти предложи да смениш имиджа си? Как реагира на това?
Да се подстрижа ми предложиха в британската ми агенция Storm Management. Оказа се удар в десетката /през ноември 2018-та моделът променя имиджа си, отрязвайки косата на каре, след което започва да получава и поканите да сътрудничи на най-големите/.

Защо като модел използваш само фамилията си?
София е най-популярното име в света и аз не се идентифицирам много с него. Много хора си избират псевдоними, а на мен не ми се наложи дори да мисля. Имам еврейски и полски корени, оттам и фамилията.

Първото ти шоу беше много високата летва Jil Sander, разкажи ни за чувството?
Много се притеснявах. Подкрепи ме и ме успокои супермоделът Гидре Дукаускайте и всичко мина отлично.


Jil Sander Есен/Зима 2018

Най-удивителното за теб в работата на модел?
Колко много рускини смe в индустрията.

Факт е, че за времето, в което работиш като модел, си се изменила много външно. Какво се промени вътре в теб, измени ли се характерът ти, усещането за самата теб, погледът ти върху света?
Станах по-общителна, по-рано това ми се удаваше много трудно. Моделският бизнес е преди всичко комуникация — с клиентите, с агенциите, затова ми се наложи да се понауча.

Имаш отличен стил. Комбинациите, които демонстрираш като стрийт стайл, са отчетливи, много характерни и много по-впечатляващи от тези на други твои колеги. Откъде идва вдъхновението ти, кои брандове предпочиташ?
Благодаря! Нося Tommy Hilfiger и Givenchy, много от нещата ми подариха дизайнерите. Вдъхновявам се от Париж и Лондон, от хората и културата им и от самия стрийт стайл там.


Седмица на модата в Париж; снимка: Jonathan Daniel Pryce

С кои от моделите си приятелка?
С Алиша Несват от главната ми агенция Аvant.

Отдавна искаше да работиш с Маржела и този сезон най-накрая получи възможността си, разкажи ни за ревюто, за преживяването.
Джон Галиано ми подаде ръка, нарече ме "сестра по стил" и беше във възторг от кецовете ми (бяха като напръскани с кръв).

Сътрудничеството с кого отчиташ като най-паметно?
Точно с него - с Галиано! Още и с Джейсън Ву и Никола Гескриер.

Какво те вдъхновява, каква музика слушаш?
Харесвам Limp Bizkit и Мерилин Менсън.


Maison Margiela Пролет/Лято 2020

Снимаш хубаво, откъде това увлечение?
Снимам по вътрешен импулс с обикновен Canon. Имам отделен Инстаграм @steinbergsartifice — там можете да видите какво се получава.

Как прекарваш свободното си време?
Рисувам.

Три неща, които не знаем за теб?
Не понасям миризмата на малини. И малини по принцип. Затова пък обожавам кучетата, но моят питомец почина, докато бях на проби преди едно от последните ревюта.

Бъдещите ти планове?
Да стана дизайнер.

More All fashion