Емоционалният пуризъм на Valentino

Пиерпаоло Пичоли е напълно отдаден на идеята да поддържа позициите на Valentino като кутюр къща. Той споделя, че за него висшата мода е много повече от изкусно направени рокли, отнемащи стотици часове да се завършат и с цена от цяло състояние - висшата мода се отнася до ценности като респект, стремеж към по-добро, освободеност на мисленето и възгледите, красота. Освен в безупречните си кутюр колекции, които той представя два пъти в годината, италианецът всячески се опитва да пренесе поне основите на кода и в прет-а-порте колекциите на Valentino. Несравнимият успех, с който приключва всеки сезон за къщата, смятаме, е показателен за резултатите, а за Пролет/Лято 2020-та водещите компоненти, директно пренесени от недостижимото към достижимото, са силует и бродерия.

Откриващата част на дефилето е посветена на бялата риза, на която Пичоли отделя цели 12 визии: "Исках да работя върху нещо универсално, да се завърна към основата на формата и обема. Затова избрах бялата риза, третирайки я обаче с кутюр отношение." Дизайнерът също така акцентира върху жената, която избира да носи дрехата: "Роклята привлича вниманието върху себе си, но характерът е това, което й дава живот, той различава предмета от индивида."

В ясен превод Пичоли се старае да даде кежуал звучене на обемния кутюр силует, справя се прекрасно със задачата, друг е въпросът обаче доколко подобни дизайни могат да се нарекат кежуал. Той се справя със задачата, преразглеждайки всичко дотук познато и обикнато от къщата в леки жоржетни материи в ярките тонове на розово, зелено, праскова и жълто, за да подсили визуално красиво създалото се движение на материите. През последните няколко сезона именно цветовете, наред със силуета и декорацията, се превръщат в разпознаваем маниер за дизайнера, докато той продължава да експлоатира темата по нови и нови начини. В тази колекция специално това е именно общото олекотяване чрез уместен избор на материя и нестандартен джунгла принт, което обаче държим да отбележим, че по никакъв начин не възпрепятства зашеметяващите вечерни визии от пайети и пера, макар и те да идват със стайлинг от равни сандали с каишки, наподобяващи римски дизайн.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia