Следва

А ти познаваш ли Никола В.? Ако не, #RethinkFashion и чети

Г като Гаф: Аферата Fendi/Ники Минаж

Ники Минаж и Fendi обединяват усилия в работата по нова капсулна колекция, част от поредицата FF Series на италианците.

All fashion преди 4 години

От юли - седемнадесети, за да бъдем точни, сме в очакване на този същински взрив от фуксия, лога, скъсени дължини и деколтета.

На аферата Минаж/Fendi й беше като написано да дойде с гръм и трясък - все пак Ники е далеч, далеч от скритото и покритото, а и съдейки по характерните й визии, оставаме с убеждението, че такова нещо като "low-key", непретенциозно, ненатруфено или, не дай Боже, неглиже, не съществува в речника на изпълнителката.

Погледнете роклята й за миналогодишния бал на МЕТ.

Загледайте се във видеоклиповете й.

На 16-ти октомври беше представена и "дългоочакваната" капсулна колекция Fendi Prints On x Nicki Minaj. Разочароващо, бихме казали. Наясно с факта, че въпросната колаборация е част от поредица, която поставя Fendi логото в различни ситуации и върху различни хора, не можем да си кривим душите кой знае колко - нещата не изглеждат никак добре.

Да, работата на Стивън Клайн е чудесна, усеща се цялостното старание, но, поправете ни, ако бъркаме, в нашите съзнания Fendi и Ники Минаж просто не са съвместими понятия. Не успяваме да се абстрахираме от факта, че това е специален проект, който изкарва моделите на италианската къща извън естествения им хабитат - Fendi трябва да бъде синоним на съвсем друг набор от понятия, със сигурност не на римите на Минаж, възпяващи "анаконди", "кокаинови крале" - по-добре да не продължаваме.

На фона на други, рекламиращи се за пример марки, тази кампания просто бледнее, въпреки сериозния напън да се отличава.

More All fashion