Следва

Outfit: Моделът Цвети Николова

България ще се представи на Best Model of the World 2009 с национални костюми

Вече е ясна програмата на конкурсния период на 22-то издание на Best Model of the World 2009, 3-12 декември 2009...

All fashion преди 14 години

Вече е ясна програмата на конкурсния период на 22-то издание на Best Model of the World 2009, 3-12 декември 2009 г., в София. Гала церемонията е на 11 декември 2009, от 22:00 в зала 3 на НДК. Преди тези финални дефилета ще има още две специални вечери, през които освен моделите, които ще демонстрират своите професионални умения, български и чуждестранни дизайнери ще се борят за една от престижните награди на конкурса.

Според регламента на световния конкурс, задължително се провеждат две специални дефилета:
7 декември: Вечер на националностите - Дефиле с националните костюми и
8 декември: Вечер на дизайнерите - Дефиле с вечерни тоалети.
Домакин на двете дефилета е Dedeman Princess Hotel.

На 7 декември, всички моделите, задължително ще представят най-пищния и/или емблематичен народен костюм на своята страна. Костюмите ще бъдат оценявани по сложност на изпълнение, материи, символика, творческо решение, оригиналност и автентично пресъздаване на националния дух. Естествено за перфектното представяне, отговорността изцяло пада върху моделите. Специални гости на вечерта на националностите ще бъдат дипломатическия корпус и посланиците на държавите участнички в конкурса.

Националните костюми на българските участници в конкурса Best Models of the World 2009 са поверени на Дизайнерката Мариета Славчева от Модна къща ПЕРЛИТА, която спечели ДИЗАЙНЕР НА ГОДИНАТА 2008 и е носителка на няколко награди за най-красив национален костюм от международни конкурси в САЩ, Доминикана и България.

По идея на Дизайнерката и със съдействието на фондация СТАРАТА БЪЛГАРИЯ за пръв път нашите модели ще се представят не с традиционни народни носии, а с пищни национални костюми, с елементи от облеклата в епохата на Средновековието и от времето на Априлското Въстание. Нашите модели, Диана Иванчева, Нина Ангелова, Благовест Анев и Светослав Манолев, вече усилено репетират за представянето на духа на емблематичните костюми.

На 8 декември, моделите ще дефилират с вечерни тоалети на модни дизайнери от родната си страна. Държавите участнички, до последния момент, ще запазят в тайна визията на тоалетите и дизайнерската къща.


Жана Жекова

Една от наградите на конкурса ще бъде Най-добър дизайнер на България 2009. Вече са известни първите българските дизайнери, които са потвърдени от организаторите - Жана Жекова, Astella, Перлита, Andrews Fashion, Парушев, Adelly.


Astela Atelier

Международното жури ще бъде натоварено с тежката задача да избере само един фаворит. ViewSofia e медиен партньор и част от елитното жури на конкурса.

И в двете дефилета, при оценяване на моделите, основна тежест в оценките се дава на походка, фотогеничност, сценично поведение.

http://www.bestmodeloftheworld.com/

 

More from View Sofia

More All fashion