Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 04.11 - 10.11

Дизайн за вдъхновение: Новият Louis Vuitton бутик в Сеул

Диалог между Минало и Настояще в Louis Vuitton Maison Seoul

All About Life преди 4 години

Миналата седмица не пропуснахме да отбележим голямото парти на Louis Vuitton в Лондон по повод откриването на трансформирания магазин на Ню Бонд cтрийт. Със същия повод, но с друга локация, тази седмица менажиращите френската модна къща организират поредно мащабно събитие. Става въпрос за откриването на първия флагмански магазин на Louis Vuitton в Сеул, Южна Корея, намиращ се на престижния булевард "Чеондам-донг".

Дизайнерското екстериорно решение е произведение на майстора на архитектурата, Франк Гери, който също така за първи път проектира собствен дизайн на южнокорейска територия. Отправната точка при построяване на новото произведение на изкуството е дългогодишното сътрудничество на LV и Гери - първото им общо творение е Fondation Louis Vuitton в Париж.

Магазинът е построен върху минималистична стоманобетонна основа с квадратна форма, върху която се извива стъклена, подобна на мрежа конструкция, характерна за творчеството на Франк.

Играта със стъклени плоскости има за цел да създаде усещане за безтегловност, поетичен чар и пухкава структура, пречупваща слънчевата светлина през деня и тази от изкуственото осветление през нощта. Едновременно с това, дизайнерът черпи вдъхновение за сградата от елементи в характерната корейска архитектура и култура, взимайки предвид крепостта Хваонг, типичните въртеливи движения и белите костюми от традиционния танц Dongnae Hakchum.

Интериорно, Louis Vuitton Maison Seoul е аранжиран спрямо дизайните на Питър Марино, дизайнерът-реконструктор на бутика в Лондон. Построената на пет етажа сграда има за цел да даде свобода на въображението, като Марино работи с контрастни пространства, определени от обеми. Минималистичното решение за цвят и материя бива допълнено от мебели в нестандартни форми, искрящи цветове и смесица от различни усещания.

На партерния етаж Питър аранжира мъжките предложения, разпределени на конструктивни ниши и скрити салони. Първият етаж разполага със стъклен вестибюл, разгръщащ се към пространство, помещаващо дамската мода, отново допълнено от ниши за аксесоарните предложения. Третият и четвъртият етаж разполагат с малки частни салони, разположени около основния атриум, създавайки чувство за интимно преживяване при пазаруване. Сградата разполага още със затворена тераса за интимни вечери и събития.

За диалога между Миналото и Настоящето, представен чрез изкуство и мода в Louis Vuitton Maison Seoul, още по-подробно разказва галерията горе>>>

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.