Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 04.11 - 10.11

Дизайн за вдъхновение: Новият Louis Vuitton бутик в Сеул

Диалог между Минало и Настояще в Louis Vuitton Maison Seoul

All About Life преди 4 години

Миналата седмица не пропуснахме да отбележим голямото парти на Louis Vuitton в Лондон по повод откриването на трансформирания магазин на Ню Бонд cтрийт. Със същия повод, но с друга локация, тази седмица менажиращите френската модна къща организират поредно мащабно събитие. Става въпрос за откриването на първия флагмански магазин на Louis Vuitton в Сеул, Южна Корея, намиращ се на престижния булевард "Чеондам-донг".

Дизайнерското екстериорно решение е произведение на майстора на архитектурата, Франк Гери, който също така за първи път проектира собствен дизайн на южнокорейска територия. Отправната точка при построяване на новото произведение на изкуството е дългогодишното сътрудничество на LV и Гери - първото им общо творение е Fondation Louis Vuitton в Париж.

Магазинът е построен върху минималистична стоманобетонна основа с квадратна форма, върху която се извива стъклена, подобна на мрежа конструкция, характерна за творчеството на Франк.

Играта със стъклени плоскости има за цел да създаде усещане за безтегловност, поетичен чар и пухкава структура, пречупваща слънчевата светлина през деня и тази от изкуственото осветление през нощта. Едновременно с това, дизайнерът черпи вдъхновение за сградата от елементи в характерната корейска архитектура и култура, взимайки предвид крепостта Хваонг, типичните въртеливи движения и белите костюми от традиционния танц Dongnae Hakchum.

Интериорно, Louis Vuitton Maison Seoul е аранжиран спрямо дизайните на Питър Марино, дизайнерът-реконструктор на бутика в Лондон. Построената на пет етажа сграда има за цел да даде свобода на въображението, като Марино работи с контрастни пространства, определени от обеми. Минималистичното решение за цвят и материя бива допълнено от мебели в нестандартни форми, искрящи цветове и смесица от различни усещания.

На партерния етаж Питър аранжира мъжките предложения, разпределени на конструктивни ниши и скрити салони. Първият етаж разполага със стъклен вестибюл, разгръщащ се към пространство, помещаващо дамската мода, отново допълнено от ниши за аксесоарните предложения. Третият и четвъртият етаж разполагат с малки частни салони, разположени около основния атриум, създавайки чувство за интимно преживяване при пазаруване. Сградата разполага още със затворена тераса за интимни вечери и събития.

За диалога между Миналото и Настоящето, представен чрез изкуство и мода в Louis Vuitton Maison Seoul, още по-подробно разказва галерията горе>>>

More All About Life

Неда Малчева, илюстратор: Digital Scouts е проект, който говори на езика на децата и има силата да ги предпази от онлайн опасностите

All About Life преди 1 ден

Като човек с глас в социалните мрежи, често се включвам в инициативи и кампании, обвързани с безопасността и здравето на децата, отбелязва талантливата художничка и майка на три деца 

Безупречен: стилът на Рая Назарян, новия Парламентарен председател

All About Life преди 2 дни

Рая Назарян е председателят на Народното събрание, избран по-рано днес с гласовете на 131 от депутатите. Харесваме тази красива жена, защото, точно както подобава на зодията ѝ - Дева, работи фино, зад кулисите, без непременна нужда от публичност и очевидно ефективно, за да бъде предложена за най-високия пост в държавата от коалицията, която спечели изборите на 9 юни - ГЕРБ-СДС.

Тенис любов и ок ли е любимият да е партньор и на корта

All About Life преди 3 дни

Две известни тенис двойки – Кейти Бултър и Алекс Де Минор, и Стефанос Циципас и Паула Бадоса, вече, уви, разделени, много често се състезават на смесени двойки на Уимбълдън, който стартира на 1 юли тази година. Но ок ли е играчите да смесват бизнеса судоволствието?  

Керхер представи звеното си за консултация, изграждане и поддържане на “Автомивки”, част от направление “Специален бизнес”

All About Life преди 3 дни

Керхер организира представяне и демонстрация на оборудването за измиване на автомобили - четкови портални и мивки на самообслужване. Експертите на немската компания показаха методологията за правилно измиване на автомобила, когато почистваме сами колите ни. Те обърнаха внимание, че е важно първо да изплакнем автомобила, след това да нанесем препарат отдолу-нагоре, да измием автомобила с четка или гъба, и отново да изплакнем отново отдолу-нагоре.