Следва

13 чифта боти & ботуши от 79 до 330 лева

Barneys New York е история – продадоха веригата

Сагата започна през август, когато от ръководството обявиха, че легендарното име в света на луксозната търговия е пред фалит.

All fashion преди 4 години

След новините за влошеното финансово състояние на компанията и открояването на причините за фалита на луксозния американски универсален магазин от лятото, на 31-ви октомври приказката на Barneys New York официално приключи. Окончателното решение настъпва след като съдия-оценител е одобрил сделката по продажбата на компанията на Authentic Brands Group и B. Riley Financial Inc. за 271,4 милиона долара.

ABG планира да затвори няколко от магазините на Barneys в Ню Йорк, но не и изцяло да се откаже от бранда. Компанията-купувач ще лицензира марката Barneys и ще помести продукцията от затворените магазини в Saks Fifth Avenue. Колкото до емблематичната локация на Madison Avenue, ABG възнамерява да превърне пространството в pop-up retail experience, включващо бутици, арт инсталации и различни други форми на забавление.

Заедно с официалната новина за продажбата, Изпълнителният директор на Barneys New York, Даниела Витале, публично подава и оставката си: "Днес е последният ми ден в тази прекрасна организация. Както бе обявено по-рано при разговора, Authentic Brands Group ще поеме контрола над компанията. Плановете за преход ще бъдат споделени с вас скоро. Силно съжалявам за всичко, през което преминахте последната година. Моля, разберете, че вложихме усилия да задържим Barneys и да намерим решение преди да го подадем."

More All fashion