Следва

Един ден, един (Bulgaria) Mall - всички Коледни подаръци. Мисията възможна!

Мис Вселена 2019: пет неща, които трябва да знаем за Зозибини Тунзи

Победителката в най-големия конкурс за красота е 26-годишната африканка Зозибини Тунзи

All fashion преди 4 години

На осми декември стана известно името на победителката в най-престижния конкурс за красота - Мис Вселена, проведен в Атланта, САЩ. Почетната титла е присъдена на 26-годишната представителка на ЮАР - Зозибини Тунзи.

Тунзи е третата представителка на Южноафриканската република, която печели международния конкурс. Ето какво още трябва да знаем за новата Кралица на красотата:

1. Борец за правата на жените
Зозибини се бори активно с половото неравноправие и ръководи няколко благотворителни фонда. Успоредно с участието си в конкурса Miss ЮАР, Тунзи започва сътрудничеството си с движението HeForShe, създадено от дамската организация на ООН, бореща се за равноправие и срещу половата дискриминация.

2. Много е близка със семейството си
Победителката в конкурса поддържа много близки отношенията с родители си. В Инстаграм акаунта си Тунзи често публикува семейни кадри, а описанието под един от най-скорошните гласи: "Дали сте ми живот, възпитали сте ме да бъда жената, която съм днес. Помня откъде съм тръгнала и се гордея с произхода си. Толкова много сте жертвали са моето бъдеще, а аз завинаги ще ви бъда благодарна!"

3. Специалист по връзки с обществеността
Зозибини има бакалавърска степен по Връзки с обществеността от Техническия университет в Кейптаун. В момента кара практика в PR отдела на същото учебно заведение.

4. Участвала е два пъти в конкурса Miss ЮАР
Веднъж през 2017-та, когато отпада безславно, и за втори път тази година, за да сбъдне мечтата си.

5. Била е модел на Нюйоркската модна седмица
Три месеца преди да стане част от грандиозния конкурс за красота, Тунзи е избрана да дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк. Моделът открива ревюто на южноафриканския дизайнер Laduma Ngxokolo, появявайки се на подиума в черно-бяла рокля в етно стил.

More All fashion