Следва

#TheLatest: Vetements x Star Wars на звездно парти в Москва

Миналото: първото шоу на Victoria's Secret

Victoria's Secret вече няма да има шоу, или поне не като тези, които помним от последните константни 25 години на подем за американския бранд.

All fashion преди 4 години

Предисторията на този неласкав финал на дългите маркетингови усилия на Ед Разек, шефа на маркетинга в ритейл гиганта, проследихме подробно ТУК, и ТУК, и ТУК. Финалът - посипване на главата на Ед с пепел, заради изказването "транссексуални модели нямат място в шоуто ни, то трябва да бъде фантазия", оставка, провал на шоуто, обещание за дебелички и сочни присъствия сред "ангелите", както и на транссексуални модели, и стръмен път назад.


Ед Разек и "ангелите"

Но, това е животът, от симпатични дядовци сме чували да казват, че "се върти като кебапче", и след толкова много слава, блясък, немислим лукс и купища парични потоци, сега нещата са канализирани в един по-скучноват, по-обран публичен вид, за който можем само да предполагаме без категоричност накъде ще отведе бранда в условията на нечовешка конкуренция.

Гейл Елиът

Както и да е, свикнали да свързваме шоутата на Victoria's Secret с вид празник, днес, защото всеки декемврийски ден ни е празничен посвоему, доказва го и #giveaway иницитавита ни, с пълна сила в ход от вчера, си припомняме най-най-първото ревю на бранда, състояло се в далечната вече 1995 година.

Бевърли Пил

Първото шоу на Victoria's Secret се провежда в нюйоркския хотел Plaza, като моделите са
най-ярките присъствия на модния небосклон в онзи момент - Стефани Сиймур, Вероника Уеб и Бевърли Пил. Преди почти четвърт век никоя от тях няма крила и нито една не се назовава "ангел". Момичетата просто демонстрират бельото на достатъчно демократичния бранд. Самите шефове на Victoria's Secret споделят, че именно тогава, 25 години назад, им хрумва как точно трябва да изглежда доброто шоу, това, за което ще заговорят всички. И още през 1995-та на първия им ред сядат звездите - милионерът тогава Доналд Тръмп и музикантът Ръсел Симънс. Модната индустрия в онзи момент не подозира силата на т.нар. селебритис, именно Victoria's Secret вкарва влиянието им в полза на маркетинга.

Катрин Макорд

Моделът Катрин Макорд, днес солиден предприемач, разказва: "Спомням си как протичаше кастингът, спомням си и че бях ужасно развълнувана. В онези години моделът или дефилираше на подиума, или се снимаше в списания, или просто в каталози - именно Victoria's Secret успяха да счупят тези бариери. Естествено, физическата подготовка на моделите за шоуто тогава не беше толкова интензивна като сега, но помня, че ходехме на лимфодренажен масаж на краката. В сравнение със сегашните шоу ние бяхме доста облечени - освен бельото, носехме жилетки, в ръцете си стискахме делови чантички, но аз все пак бях смутена."

Журналистът Рон Галела, присъствал на шоуто в онази година, си спомня: "Цялото ни внимание тогава беше съсредоточено върху моделите - не беше това бляскаво шоу, музикално съпроводено от поп-звезди, от криле и пр. Момичетата бяха на първо място. Пък и какво повече ви трябва, ако по подиума стъпва самата Стефани Сиймур или Бевърли Пил?".


Вероника Уеб


Вероника Уеб на свой ред се връща назад: "Звънна ми агентът и ми каза, че съм на
кастинг. Бях страшно развълнувана, естествено, много се зарадвах като ме взеха. Преди шоуто правех по 1000 клека на ден, бях и на строга кетогенната диета - когато се разхождаш на подиума по бельо и те гледат десетки очи, трябва да си напълно уверен в себе си."


Гейл Елиът


Един от най-търсените модели на 90-те - Гейл Елиът също си спомня с приятно чувство първото шоу на Victoria's Secret и, смеейки се, добавя, че на ревютата на Versace върху тялото й е имало повече дрехи, отколкото на ревюто на бельо.
 
Ингрид Сейнхейв

Моделът, който открива историческото шоу - Ингрид Сейнхейв, пък, напротив, в началото е смутена, защото до този момент дефилира само на кутюрни ревюта на Valentino и Christian Dior. "И все пак, на това ревю можеше да се установи визуален контакт със зрителите, а това е много важно", спомня си тя.

More All fashion

И Шарлийн в цвета на сезона, elegantissima

All fashion преди 17 часа

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Париж първата двойка на Монако показа на обществеността олимпийските факли от личната колекция на принца на Монако. Шарлийн моментално спечели златния медал за елегантност, облечена в огненочервен копринен гащеризон от Elie Saab.      

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 1 ден

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 5 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...