So Frenchy с Тома Дютрон в Sofia Live Club

So Frenchy с Тома Дютрон в Sofia Live Club

Известният френски музикант пристига за първи път в България по покана на Френския институт, за да представи ексклузивно петия си студиен албум - Frenchy

Идването му е свързано с топла и романтична френска вечер! 27 март ще бъде посветен на нежната музика, която се носи из улиците на Париж, а специален гост на събитието ще бъде младият Тома Дютрон, син на двете музикални легенди Жак Дютрон и Франсоаз Харди, оставили незабравим отпечатък във френската музика. Той ще представи петия си студиен албум Frenchy в Sofia Live Club, който ще излезе на 20 март 2020г.

Чаровният певец и китарист, заедно със своята група, ще омае публиката с великите френски песни, обиколили целия свят. В последния му проект те са представени по нов и интересен начин, като участие в него вземат и имена от световната поп и джаз сцена като Iggy Pop, Diana Krall, Jeff Goldblum, Billy Gibbons и Haley Reinhart.

Елегантните джаз и суинг парчета ще бъдат изсвирени от него, заедно с четирима музиканти от неговата група, сред които е известният виртуозен джаз китарист Роки Гресе.

Тома Дютрон расте с любовта към мелодиите и красивите лирики, споделени от неговите родители. Музиката е част от неговото ДНК и той се влюбва в нея още в тийнейджърските си години. Той започва да свири много млад на китара, постепенно превърнала се в неразделна част от образа и репертоара му.

Още с първия си албум Comme un manouche sans guitare Тома Дютрон има огромен успех. През 2008 година албумът печели престижната награда Victoire de la musique за откритие на годината с песни като J’aime plus Paris и Jeune, je ne savais rien, които се излъчват по всички радио станции във Франция. Нежният му и запомнящ се глас, заедно с изключителните му умения като текстописец и китарист, бързо му печелят и симпатиите на публиката.

Най-доброто от дискографията на Тома Дютрон и новият му албум Frenchy ще звучи на 27 март в Sofia Live Club.

Билетите за So Frenchy с Thomas Dutronc са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.