Наръчник на оптимиста: Венецианските канали са чисти и пълни с рибки!

Наръчник на оптимиста: Венецианските канали са чисти и пълни с рибки!

#SilverLiningPlaybook

Италия започна втората си седмица под национална карантина, а италианците никога не са разполагали с повече време да надничат от прозорците и малките си тераси; да пеят, да се любуват на красотата навън. Венецианците особено - през последната една седмица въодушевлението от появата на лебеди в каналите се прехвърли... във водата, която - бавно, но сигурно - губи зеленикавия си цвят. Без интензивния гондола-трафик водата е достатъчно чиста, че да се наблюдават спокойно плуващите рибки. И това, ако не е хубава новина!

Местните набързо оповестиха радостта си в Twitter, където фрази като "хората са истинският вирус" се превърнаха в рефрен. Неиталианците ползватели на социалната мрежа са също толкова развълнувани от фактите - сред тях и ние, разбира се.

Наблюдатели, които са пò на "ти" с Photoshop, естествено, имплементираха какви ли не животни на разпостранените кадри, а изненадващо, най-причудливият пример, е всъщност истина - във Венецианския залив делфини са забелязвани извънредно рядко през годините, но в момента на същото място има достатъчно много от тях. Радост х2!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.