Следва

Карин Ройтфелд и amfAR, заедно в борбата срещу Covid-19 с виртуално модно дефиле

Trend Report: киригами, but make it fashion

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020

 

All fashion преди 3 години

Balmain

По пътя към устойчивата мода, сезонните тенденции все повече и повече се видоизменят към един издържан и подчинен на класиката вид с дизайни, готови да ни послужат години наред, вместо да ги сменяме на всеки шест месеца.

Gucci

Един от особено интересните трендове за Пролет/Лято 2020-та комбинира в себе си двете качества на вече познатото и категоризирано като често срещано сезон след сезон, както и усещането за свежест, което неминуемо идва с новия цикъл тенденции. Изрязаните детайли и процепите, стратегически поставени, последователно и в забележителни обеми, правят появи в колекциите на големите имена за настоящия топъл сезон. За разлика от първите образи, идващи наум, прорезите не идват със заявката да бъдат съблазнителни, даже напротив - така поставени върху дрехите те са по-скоро нестандартни и оригинални като идея, отколкото разкрепостени.

Emilia Wickstead

Като доказателство за казаното, наблюдаваме включвания в тренда от така да се каже консервативни имена в индустрията като Oscar de la Renta и Emporio Armani, които по издържан и безпогрешно красив маниер инкорпорират течението в своите пролетни колекции:

Oscar de la Renta

Emporio Armani 

JW Anderson

Mary Katrantzou

Christopher Kane 

Versace

Prabal Gurung 

Missoni

Rick Owens

More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 4 часа

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 3 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.