Какво ново: Wizz Air с две нови линии - до Франкфурт и Прага

Какво ново: Wizz Air с две нови линии - до Франкфурт и Прага

Цените на полетите София - Франкфурт и Варна - Прага стартират от 47,99 лева

Успокойте куфарите, летните си дрехи, фотоапаратите и сърцата, копнеещи за приключения - и това лято ще пътуваме! И то не само до морето и обратно. Очакват ни още и още непознати дестинации, две от които станаха ясни преди броени минути:

Днес Wizz Air обяви два нови и много интригуващи маршрута: София – Франкфурт и Варна – Прага. Стартирайки от 17 юли 2020 г., новите две услуги на Wizz Air ще се изпълняват 2 пъти седмично (в понеделник и петък), предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата чешка столица и модерния немски град. Местата и по двата маршрута вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на Wizz Air на цени от едва 47.99 лв.


Миналото: спомен за звездните airport моменти


Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тези нови услуги на Wizz Air е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар и развитието на местния туризъм, както и към изпълнението на мисията й да направи въздушните пътувания по-достъпни за всички.

Най-новата дестинация на Wizz Air от София – Франкфурт, е град на контрастите. Той е известен като финансовата столица не само на Германия, но и на континентална Европа. Тук са разположени над 40 впечатляващи небостъргача, четвъртата по големина фондова борса в света (Börse) и 400 банкови институции, включително Европейската централна банка. Ето защо Франкфурт е най-вече популярен като място за бизнес пътувания. Но той е много повече от това! Франкфурт е град на разнообразната култура и изкуство; предлага на своите посетители огромен брой музеи на изкуството, науката и историята, впечатляваща имперска архитектура, красиви градини и разнообразна кухня. Франкфурт е и родният град на талантливия немски писател Гьоте.

Прага, столицата на Чешката република, от друга страна, е едно от архитектурните и културни бижута на Европа. Този град със своя средновековен облик, красиви сгради, великолепни замъци, величествени църкви и мостове, прилича на място, извадено от приказките. Прага е еднакво прекрасна през лятото, когато царствената й красота блести под лъчите на слънцето, и през зимата, когато често вали сняг и градът се превръща в живописна картинка. Независимо от времето, винаги е добра идея да посетите чешката столица, да опитате вкусните местни деликатеси и известната чешка бира.

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира: "Развълнувани сме да добавим Франкфурт и Прага към нашата непрекъснато растяща българска мрежа. За Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на услугите ни в страната, като за нас днес е удоволствие да съобщим новината за два нови вълнуващи маршрута. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа. Призоваваме нашите клиенти да се възползват от ниските тарифи и да направят своите резервации още днес на wizzair.com. Нашият приятелски настроен български екипаж с нетърпение очаква да ви посрещне на борда на един от самолетите ни с усмивка зад предпазната маска!"


Когато и да решим да се отправим към Франкфурт, Прага или друга дестинация, Wizz Air любезно напомня на всички ни да се запознаем с новите засилени хигиенни мерки, които авиокомпанията въведе, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.