Следва

Huawei и НХА организират фотографски уъркшоп за Next-Image Awards 2020 с участието на български актьори

Г като Гаф: националният ни флаг на носа и устата на госпожа Мустафа

Модните недомислици на седмицата...

All About Life преди 3 години

Вероятно все още в ученическия трепет на своето новоназначение като посланик в България (госпожа посланикът бе утвърдена с решение на Сената за посланик на САЩ в България в края на септември 2019-та), Н.Пр. Херо Мустафа сътворява стилистичен гаф след стилистичен гаф в последните седмици.

И ако някак мълчаливо приехме иначе твърде натруфения и на практика ненужен жест на Нейно Превъзходителство да се маскира на Самодива, честитейки Еньовден (един хубав езически обичай) на нас, Българите, на 24 юни, с цитираме, милото иначе:

"Толкова съм щастлива да бъда в страна, където хората празнуват силата на билките!"

... възбудил многократни интерпретации от най-различно естество, но определен от мнозинството българи като нелепица и досадно лицемерие.

То днешната й визита във ВМА направо ни остави без дъх. За да изрази "Признателност за екипите на първа линия срещу COVID-19 от американския посланик в България Херо Мустафа", Нейно Превъзходителство се яви на срещата, анонсирана като случайна, с генерал Мутафчийски и колеги, в ежедневен светлосив костюм, комбиниран с деликатно карирана ризка и семпли обувки на среден ток в черно, с развети, добре поддържани коси и видимо удоволствие от срещата.

Всичко щеше да е ок, дори навременно, ако не беше маската, препасала лицето на Херо Мустафа, представляваща нелепо съшити по средата части от българския и американския национални флагове.

И понеже не можем да си представим как е възможно такова безкрайно неуважение, такава невероятна липса на такт и национален респект, припомняме един велик цитат от Ив Сен Лоран, след което го перефразираме за случая:

"Изпитвам физическа болка, когато видя жена, станала жертва на модата" - казва Маестро Сен Лоран.

Изпитваме физическа болка да гледаме Знамето наплюто, все едно дали от зле експлоатиран дипломатически порив, или от откровено презрение.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.