Следва

Дневен ХОРОСКОП - 30.06.2020

Huawei и НХА организират фотографски уъркшоп за Next-Image Awards 2020 с участието на български актьори

Глобалният конкурс Huawei Next Image Awards 2020, който е отворен за участия до 31 юли, набира скорост и по броя на изпратените в него снимки България отново е в челните места за Европа.

All About Life преди 3 години

Тази година българските участници имат двоен шанс за успех, тъй като автоматично участват и в локален конкурс, който Huawei България организира в партньорство с Националната художествена академия. В рамките на този конкурс, Huawei и НХА организират отворен за всички онлайн уъркшоп по една от най-въздействащите и обичани категории в него – Faces.

Онлайн уъркшопът ще се проведе на 02.07.2020 година, от 17 часа, през Facebook страницата на Huawei Mobile и през Facebook страницата на НХА . През facebook страницата на Huawei Mobile вече е създадено специално събитие, където можете да следите за актуална информация по темата.

В ролята на лектори ще влязат преподавателите от НХА Иван Кюранов и Росен Тошев

Художникът и фотограф Иван Кюранов е ръководител на магистърската програма „Фотография“ в Националната художествена академия в София. Той работи активно в областта на фотографията и съвременното изкуство, участва в международния фотографски проект “Знаците на града”, и е първият българин, чиито творби стават част от иновативен проект на американската компания Soundwall. Артист по душа, той е автор на множество научни публикации и има богат опит в журита на фотографски конкурси, като тази година е член на журито на локалните награди на фотографския конурс Huawei Next Image Awards 2020.


Иван Кюранов

Негов партньор в онлайн уъркшопа ще бъде Росен Тошев - утвърден художник у нас и в чужбина, който работи в областта на живописта, рисунката, инсталацията и фотографията. В творбите си той използва фотографски похвати в живописта, както и живописни техники в своята фотография. Изявите му са предимно в полето на фотореализма, като съчетава портрета, пейзажа и натюрморта в съвременна концептуална интерпретация. Негови произведения са притежание на редица музеи и частни колекции у нас и в чужбина.


Росен Тошев

Млади български актьори в ролата на модели

Не по-малко интересни са и моделите, които Иван и Росен ще използват по време на уъркшопa. Те са актьорите Симона Халачева и Севар Иванов.


Симона Халачева

Симона Халачева е позната от малкия екран от популярния български сериал „Откраднат живот“, както и от редица театрални постановки като „Животът е прекрасен“, „Анна Каренина“, „Апетит за череши“. Завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в клас на проф. Стефан Данаилов, тя се превъплащава в 14 постановки в НТ „Иван Вазов“ и Театър „София“.
Колоритна и вдъхновяваща, Симона е и талантлив дипломиран фотограф. През февруари 2020 г., тя завършва магистратура по Фотография в Художествената академия, а малко преди това реализира първата си самостоятелна фотографска изложба. Портретната фотография за Симона е емоционален прочит на един човек, на неговите вълнения, трепети, страхове и досег до вътрешния свят, а всички учасници в уъркшопа ще могат да се докоснат до него като я провокират със своите въпроси по време на снимките.


Симона Халачева

Младият актьор Севар Иванов също завършва НАТФИЗ в клас на проф. Стефан Данаилов и продължава с магистратура по Артмениджмънт, като в момента е и докторант в УНСС, направление Продуцентство. Играе в “Апарт” и “Портретът на Дориан Грей”, а за Дориан е номиниран за Икар 2020 в категория “Водеща мъжка роля”.


Севар Иванов

Вдъхновение и награди

Целта на онлайн уъркшопа е да вдъхнови участниците да разгърнат позитивната сила на креативността, което е и мотото на тазгодишното издание на Huawei Next Image Awards, и да увеличи техните шансове да спечелят някои от атрактивните глобални и локални награди в конкурса. Глобалните награди, сред които парични и предметни, могат да се видят на уеб сайта на конкурса, през който се изпращат и участващите снимки, а сред локалните са топ моделът лаптоп с тъч-скрийн диплей Huawei MateBook X Pro, носителят на международни признания за най-добра камера Huawei P40 Pro и бест-селърът сред смарт часовниците Huawei Watch GT 2.

Huawei и НХА ви очакват онлайн на 2 юли, четвъртък, от 17 часа, на този адрес, а за да не го забравите, отбележете се в събитието, създадено на Facebook страницата на Huawei Mobile Bulgaria.

More All About Life

Кучето е мое! Споделеното попечителство над любимците след развода

All About Life преди 2 дни

Когато се омъжих, най-накрая разбрах какво е безусловната любов - благодарение на моя булдог. Бях безнадеждно отдадена на това пухкаво, набръчкано кученце, откакто го взехме у дома месец след сватбата ни. Всичко, което правеше Чарли, ме радваше: мърдането на дупето му, начина, по който се плъзга през кухнята, за да облизва трохите по пода, настойчивостта му да гризе стените на апартамента ни.