Следва

Summer nights

Trend Report: 90's clean lines

Тенденции Пролет/Лято 2020-та

 

All fashion преди 3 години

Gabriela Hearst

През последните няколко сезона 90-те правят честа и настойчива поява, говорейки си за модни тенденции. За Пролет/Лято 2020-та обаче присъствието им е повече от категорично и в резултат завръщането на минимализма в ежедневието ни под формата на много изчистени силуети, без наличието на каквито и да е излишни детайли, е налице.

Givenchy

А и откровено да си признаем, след шумното изгряване на Алесандро Микеле като креативен директор на Gucci и възтържествуването на максимализма във всеки един аспект за продължителен период от време, от естетическа гледна точка окото има нужда от почивка. И точно това доставя 90-тарският минимализъм - възвръщане към опростяването на нещата в добрия смисъл на думата, ненатоварващо и красиво. Важно е да се отбележи, че тенденцията върви ръка за ръка с идеята за устойчива мода, която неминуемо е вече част от ежедневието на интелигентния моден потребител и тепърва все още ще затвърждава статуса си. Така наречената бавна мода ни призовава не само да купуваме устойчиво направени дизайни, но и още такива, които не губят стойността си след сезон или два, а именно грижливо изработени елементи, които гордо да стоят в гардеробите ни поне няколко години.

The Row

Дизайнерите умело спазват зададената линия и представят редица минималистични силуети, безупречни в изработката си, но и още с интригуващи детайли, които дават воля на въображението - по фин маниер деколтетото добива асиметрична линия, говореща на дизайнерско изпълнение от висок клас, блейзърите идват в boxy силует, а джапанките, при това дори тези на ток, се превръщат в най-горещата обувка на сезона. Палитрата е също толкова стерилна, колкото и дизайните - екрю, бяло, черно и сиво, а силните тонове, така присъщи на топлия сезон, остават по-скоро за останалата част от тенденциите в портфолиото на Пролет/Лято 2020-та.

Дизайнерите, които по подразбиране се придържат към минималистичната призма като The Row, Gabriela Hearst и Alexander Wang, дават безброй безупречни идеи за това как да оставим монохромната палитра да доминира над гардеробите и едновременно с това да зучи свежо и модерно. От друга страна дори и по-разточителни откъм силуети дизайнери като Tom Ford, отдават навременен почит на тази иконична за модата епоха - тук показаният бял костюм например е сякаш ода за творчеството на Helmut Lang>>>

Tom Ford

Proenza Schouler

Jason Wu

Bottega Veneta

Alexander Wang 

Jonathan Simkhai

Tom Ford

Prada

Tibi  

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.