Следва

Величие и падение: империята на Марта Стюарт

Кажи ми каква зодия си, за да ти кажа какви здравословни навици да изградиш

Без значение коя зодия сме, значителна част от живота ни претърпя драстична промяна заради пандемията COVID-19.

Astro преди 3 години

Може би сега стоите повече у дома или напротив – работите повече от всякога. Както и да се е променил животът ви през последните месеци, най-вероятно перспективата в известна степен също е претърпяла метаморфоза. Развивайки нови навици и ритуали, можете много да помогнете на себе си, като поддържате чувството за нормалност. "Навиците ни държат заземени. Те наистина са синоним на ритуал. А ритуалите ни помагат да се чувстваме по-организирани и свързани (с нас самите и с другите, дори те да са далеч, а също и с планетата)", казва психологът Денис Рение.

Да кажем, че искате да научите нов език или да започнете деня с час медитация. Как превръщате това в навик? 21 дни е най-споменаваният срок, в който се смята, че можем да изградим или прекъснем даден навик, но според психолога Холи Ричмънд, това е минималният период.

Изследване на Европейския журнал по социална психология твърди, че реално отнема между 18 и 254 дни на човек да формира нов навик. "Много зависи от навика", казва Ричмънд. "Ако той ни носи удоволствие и придизвиква отделяне на допамин в мозъка, ще ни отнеме малко повече време да го прекъснем." И логично, ако навикът, който опитвате да си наложите, например тренировки, предизвиква освобождаване на допамин, ще бъде по-лесно да го задържим.

Е, как можем да използваме това принудително бездействие, за да формираме нов навик? Най-добре да го правим, забавлявайки се. Тъй като няма научна база в астрологията, звучи логично, че различните характерни черти, свързвани с всеки един от знаците, ще формират навици по различен начин. Примерно, както Козирогът може да стартира нов проект и да го изпълнява без проблем, така Лъвът ще има нужда от допаминова инжекция, която може да получи от споделянето на новия си навик в социалните мрежи. Телецът основно изисква комфорт и вкусно похапване, а Скорпионът се нуждае от тръпка.

Как вашата зодия изгражда навици, четем надолу:

Овен
Възхитителният Овен е първият знак на зодиака и вие, представителите на тази зодия, сте наясно с това. Овни, вие нямате проблем да ритнете по кокалчето и дори да настъпите грубо, за да постигнете целите си. За да стартират нов навик, Овните трябва да вземат пример от детския ентусиазъм и да изберат такова занимание, което ги изпълва с нетърпение да скочат сутрин от леглото. Това е много по-успешна тактика, отколкото да се принуждавате да свършите нещо, просто защото така трябва. Изберете навик, който ви кара да се усмихвате, като например рисуване след вечеря или тацувално парти у дома, с което да заместите тренировките.

Телец
Телецът, тази сладка кравичка, е управляван от Венера – планетата на красотата и изобилието. Този знак обожава комфорта, което не значи, че не може да си изцапа ръцете. Непоколебимият Телец е перфектният протестър, но след като сте се борили със системата, имате нужда да се отпуснете у дома. Дали ще почете книга преди сън или списание след вечеря, Телецът ще се придържа към навика, стига той да е придружен от вкусна храна и меко одеало.

Близнаци
Бъбривите Близнаци притежават бърз и ангажиран ум. Не само защото този знак олицетворява единението на двама, но и защото е управляван от планетата на комуникациите - Меркурий. Колкото това прави Близнаците популярни в обществото и плодовити творци, толкова ги затруднява да бъдат тихи и спокойни. Близнаците ще извлекат много ползи от медитацията, но е разумно да я променят често. Близнакът знае, че разнообразието е солта на живота (ето защо са и толкова склонни към флирт и срещи с много хора).

Рак
Ракът има репутация на отшелник. Въпреки че този знак обожава времето, прекарано насаме, това не значи, че винаги може да бъде определян като кротък домошар. Раците обичат партитата и често се влияят от настроения. Също като рачето в природата, и вие вървите назад. Често ди се случва да бягате, затова ви трябва успокояваща рутина, за да се чувствате в безопасност. Уседналостта е много ключова за Рака. Дали ще провите йога или ще работите от вкъщи, вие ще се справите най-добре, ако се наслаждавате на заобикалящата ви среда. Тъй като Ракът е управляван от Луната, трябва да опитате писане или медитация вечер, под звездното небе.

Лъв
Храбрият Лъв със златно сърце се бори със заповедите да си стоим у дома. Вие сте знак, който се наслаждава на вниманието, но това невинаги е суета; това е любов към светлшните на прожекторите. Всъщност, от Лъвовете стават отлични лидери, въпреки че понякога трудно се преборват с мързела си. Имат нужда от мотивация. Лъвът трябва да се чувства свободен да бъде себе си и да споделя ритуалите си в социалните медии. Коментарите там ще ги насърчат да продължат да упражняват полезните си навици.

Дева
Прочутите организационни умения на Девата не са шега. Вашият знак харесва да проверява съдържанието на малките кутийки, да създава споделени календари в Google и да си гарантира, че работното ви пространство перфектно отговаря на вашите нужди. Ако Девата се приспособи да работи от вкъщи, знакът ще се възползва от използването на календари и ще планира, планира до безкрайност. Девата също е представена от картата на Отшелника в Таро, така че трябва да се възползвате от свободното си време, за да се презаредите. Просто, моля, не забравяйте да се чувате от време на време с някой приятел, за да не се изолирате напълно.


Годишен ХОРОСКОП - 2020


Везни
Везните са символ на кантара и този знак определено се нуждае от баланс, за да се чувства завършен. Например, ако Везните се чувстват затворени в клетка, е добра идея да се захванат с нещо активно, като например бягане или плуване. Този знак е известен с умението да флиртува, но понякога може да е доста лаконични в думите си, дори когато не желае да изглежда така. Редовните навици и зададеният график ще ви помогнат да бъдете достатъчно ангажирани, за да не казвате от скука неща, за които после ще съжалявате.

Скорпион
Скорпионът има репутацията на емоционално напрегнат, дълбок и горящ от ярки чувства, а на всичкото отгоре слуховете са верни. Особено в стресови периоди, родените под този воден знак могат се възползват от дихателни упражнения, тренировки и медитация, за да се отърсят от безпокойството и напрежението. Ако имате проблеми с мотивацията, потърсете източник на допамин и си направете подарък (например шоколад), след като завършите новия си ритуал.

Стрелец
Стрелецът обича да учи и е един от най-академичните знаци, ето защо вие се справяте добре с навиците, които включват усвояване на нови знания и умения. Това може да бъде абсолютно всичко – от сглобяване на мебели и ръчно тъкане, до уеб дизайн и готвене. Стрелецът също обича да пътува, така че дори и при препоръките да си стоим вкъщи, можете да се възползвате от редовна разходка или каране на колело, за да смените пейзажа.  Огнените Стрелци се нуждаят от компания, така че безопасното сътрудничество с други хора ще ви помогне да съхраните навика си.

Козирог
Козирогът е много трудолюбив и обича да създава и поддържа нови навици - всичко, което му помага да продължи напред. „Морската коза" не се плаши от ангажименти и е склонна да ги спазва дълго време, така че независимо дали започват нов бизнес или изучават нов език, Козирозите се справят добре с навиците, които изискват постоянна отговорност. Просто трябва да запомните да не бъдете прекалено груби към себе си, ако накъде сгрешите по пътя.

Водолей
Водолеят е човеколюбецът на зодиака и не е в състояние просто да си седи у дома, докато светът се нуждае от цялата помощ, която той може да му даде. Вашият знак ще има най-голям успех при избора на навици, които помагат на вашата общност. Включете се в местната политическа организация или протестна мрежа и вашата подкрепа ще бъде почетена. Водолеят само трябва да има предвид да не се ангажира прекалено с чужди каузи до степен да забрави да се грижи за себе си.

Риби
Рибите са един от най-креативните знаци на зодиака и трябва да се възползват от избора на ново, креативно хоби. Като интуитивен воден знак вие сте страхотни в рисуването, поезията или танца. Движението, независимо дали става дума за хореографски танцови движения или колоездене, е полезно, за да се поддържате мотивирани, скъпи Риби. Вие също имате репутацията на отнесени мечтатели, така че е важно да останете приземени, да медитирате или да работите с терапевт, за да разберете дълбоките си чувства и емоции.

More Astro