Следва

Да или Не: за кралскосинята рокля на Бриджит Макрон?

Устремът на 11 HONORÉ, специализираната в plus-size американска марка

Ритейлърът наема дизайнерката Даниел Уилямс-Еке, за да създаде линия висок клас базови облекла.

All fashion преди 3 години

Когато през 2017 г. Патрик Хернинг лансира 11 Honoré, той залага на един много прост план: "Отворете широко вратата пред луксозните марки, за да стъпят на терена на плюс-сайз размерите."

Партнирайки си с първенците в дизайна, за да създаде най-добрия модел и размер (и по този начин да премахне бариерите пред по-едрите хора), той стига до извода, че компанията може да им помогне да привлекат клиенти, който прекалено дълго са били пренебрегвани от индустрията. Три години по-късноq 11 Honoré създава съвместни колекции, включително с Кристофър Кейн и Каролина Херера, които издигат "голямата" мода на качествено ново ниво.

Но Хернинг не се задоволява с това 

Множеството от предложенията на 11 Honoré са специални, луксозни модели - идеални за сериозни или официални поводи. Хернинг е наясно, че това, което липсва, са леките, ежедневни дрехи, които жените носят през по-голямата част от живота си. Както той казва: "В края на деня, често се питам: "Какво обличам, за да отскоча до хранителния магазин? Какво нося за кафе с момичетата?"

Отговорът на това е изцяло новата колекция от собствената марка на Honoré, която официално стартира в понеделник. Ритейлърът вкара в играта дизайнерката Даниел Уилямс-Еке, за да създаде линия от онези перфектни, луксозни ключови модели, които безпроблемно да запълнят липсите в гардероба на клиентите.

Уилямс-Еке идва по препоръка на свои бивши колеги, твърдящи, че са ударили десетката от самото начало. "Хвърлих един поглед към таблото с мостри и всичко изглеждаше като че напълно й се получава. Все едно тя беше пропълзяла в креативния ми ум", казва Хернинг. Директорът по дизайна се съгласява: "Ние с нея сме били на една и съща страница през целия този процес", добавя тя.

Вдъхновен от потребителските симпатии към легендарната колекция на Donna Karran  "Седем прости модела", собственият лейбъл на 11 Honoré разполага с впити тениски и свободни панталони с широк крачол, вариращи от 168 до 568 долара. Уилямс-Ейк казва, че е обсебена от идеята за перфектния размер: Всяка използвана тъкан има поне малка еластичност и са изработени върху жив модел, който носи истински 18-ти размер, вместо да се крои върху манекен. За да се увери, че оразмеряването е правилно, колеги на дизайнерката сортират дрехите от размер 12 до размер 26, пробвайки по линията и отбелязвайки къде моделът може да е станал твърде дълъг или ръкавът да е прекалено стегнат.  

"Получихме обратна връзка от доста хора - което понякога значи много - но аз исках да обобщя всички отзиви и наистина да реша как да продължа напред", обяснява Уилямс-Еке.  "Красотата на процеса е, че всички работим със страст и докато аз разработвам естетическата и цветова палитра, всички имат думата за бъдещото развитие на марката."

"Това аз наричам "тайната подправка", добавя Хернинг

Процесът малко се усложнява заради кризата с Covid-19. Уилямс-Еке и екипът са принудени да мислят в крачка, за да приключат всичко навреме за планирания старт на колекцията. Те успяват да получат платове от Китай, преди страната да бъде затворена през зимата и да ги върнат обратно, когато границите й отново се отвориха (а САЩ беше затворена заради карантината).  Уилямс-Еке по случайност влиза в ролята на жив модел; Заради дистанционния режим на работа, тя изпраща мостри на колегите си, за да получи мнението им. "Не сме забавяли темповете, защото сме наясно, че забавянето може да означава спиране, а това не е вариант", обяснява тя.


Още две колекции предстои да бъдат представени скоро, а всички дрехи в тях са създадени да се допълват помежду си. Хернинг обещава, че колекция номер две е "перфектният гардероб след Covid", който той определя като късметлийски момент. И тъй като последствията от пандемията все още се понасят тежко от ритейл сектора, той планира брандът да остане гъвкав и да продължи напред.

"Как ние се вписваме в стратегията е това, което всъщност е стратегията", казва Хернинг.

Вижте пълната колекция от 11 Honoré в галерията горе>>> и пазарувайте сега ТУК.

More All fashion