Всяка ли облечена рокля от дамите Тръмп е внимателно подбрано политическо послание?

Всяка ли облечена рокля от дамите Тръмп е внимателно подбрано политическо послание?

И за Мелания, и за Иванка, и за всички дами от клана Тръмп важи изцяло поговорката "дрехата прави човека“. Именно дрехата е оръжие с безпогрешна цел.

Впечатляващи. Често будещи страхопочитание или възхищение. Но определено впечатляващи. Точно това е думата, обобщаваща стила им, независимо от повод, лични маниери, индивидуалност и моментно настроение. 

Предид съвкем скорошните избори в САЩ, на 3 ноември, както и нормалната за случая крайна полярност в американското общество, нормално е всички средства в надпреварата да бъдат впрегнати. В контекста на уменията на дамите Тръмп, налице е безспирно модно ревю, сезон Есен 2020, на което светът се диви, и с право. 

Съпругата на президента Мелания Тръмп, дъщеря му Тифани Тръмп (дете от предишната съпруга Марла Мейпълс), Лара Тръмп, съпруга на сина му Ерик, доверената съветничка на президента Кимбърли Гилфойл - изгора на сина му Доналд младши и любимата дъщеря Иванка Тръмп. Всички те в подкрепа на кандидата, в една поредица от прекрасен, надлежно демонстриран външен вид, за който няма как, освен ако не сме наивни хлапета, да допуснем, че е чиста случайност. Нека разберем защо:

1. Мелания Тръмп. Облекло в стил военна униформа от морския флот

При Мелания е често трудно да се определи дали конкретен избор на тоалет е плод на хитростта или наивността й. Припомняме случая отпреди две години, в който тя предизвика огромно недоумение, носейки известната парка на Зара с надпис “I really don't care, do u?". Този път, за своята реч пред Националния конгрес на Републиканската партия, първата дама избра шикозен тоалет с милитъри акцент. По-точно сако на Александър Маккуин, идеално пасващо на гордата походка по подиума, определена от по-проницателните коментатори, като същи „военен Съветски парад“. Сакото, което бившият модел избира заедно с личния си консултант Стефани Гришам, е комбинирано с пола тип „молив“, и дебютира миналата година на модния подиум, облечено върху Кая Гербер. Това, което иска да каже с аутфита си Мелания, е почти категорично: "Президентът делегира деликатната заръка да смеся “твърдата“ линия на управлението му с моите женски, докосващи думи за битката срещу пандемията от Коронавируса (с трогателното поменаване на жертвите), също и със спомените ми от детството и емиграцията от Словения". Речта, между другото, е изцяло написана от ръката на Мелания, увериха от Белия дом.

2. Правата рокля на Кимбърли Гилфойл. Дамата в червено

Загледана бегло, тя леко напомня Мелания Тръмп: същите проницателни очи, същата усмивка. Тази пищна адвокатка, бивш коментатор по Фокс Нюз, бивша съпруга на кмета на Сан Франциско през 2003 г., изгора на сина Доналд-младши, докато същшят бе все още женен. Днес Кимбърли е част от екипа най-близки до Тръмп съветници, съответно взе думата на Конгреса в ролята на поддръжник, издигайки призива „Най-доброто предстои“. Нейните критици я определят като жената-призрак, предвестник на смъртта „Банши, който ще преследва сънищата ни“, но истината е, че дамата разчупи стереотипите, като появата й дори се определя като най-стойностната около Тръмп (събитието е на 25 август). С прилепналаjd рокля до коляно, Кимбърли Гилфойл избrра червеното с ясен мотив: това е цветът на републиканската партия. „Red states“ ("червените щати“) са тези, които традиционно гласуват за републиканците, респективно именно червеното е най-предпочитаният цвят от първата републиканска дама – Нанси Рейгън. Традицията си заслужава.

3. Костюм тайор на Тифани Тръмп. Мечтаейки брилянти

Останала вярна на името си, Тифани се появи на подиума в небесносин костюм. Най-младата дъщеря на президента взе думата на конгреса на Републиканците и не беше дипломатична, като мащехата си Мелания. Двадесет и шест годишна, дипломиран юрист от Университета Джорджтаун, приятелка на Линдзи Лоан, Тифани избира двуреден тайор, лъскав т-шърт и очарователни цепки, които придават характерна линия на панталона. Посланието на тоалета: името остава настрана, небесносиньото ала Тифани или синьото на яйцето на червеношийка. Това е цветът в Америка, а и не само там, който се свързва с мечтите на жените. Ако поверената задача на Мелания е да привлече вота на домакините, то тази на Тифани изглежда е да задържи вниманието на връстниците си, които са в очакване на предложението да гласуват, почти като в очакване на предложение за брак - да получат кутийка с марков пръстен. Една асоциация на идеи, една скрита нишка, която може и да проработи.

4. Стреч роклята на Лара Тръмп. Директният комуникатор

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.