Чудната страна на разводите: бившата съпруга на Безос е най-богатата жена в света

Чудната страна на разводите: бившата съпруга на Безос е най-богатата жена в света

Мекензи Скот оглави листата на най-заможните дами в света. И то как! 

Богатството на бившата съпруга на Джеф Безос, основателят на Amazon, нарасна по време на корона-кризата. От началото на годината досега, 50-годишната американка добави 30,3 милиарда долара към банковата си сметка. Припомняме, че тя държи 4% от акциите на търговския гигант Amazon.

В този момент, богатството на Мекензи се оценява на 67,4 милиарда долара, срещу "едва" 62.3 милиарда през май (ръст от над 5 милиарда за три месеца ни е труден за осмисляне, но е факт). Цифрата я прави не само най-богатата жена, но и 12-та в списък на най-богатите хора на планетата. 

Времето на Covid-шока се оказа истински рай за Amazon, чиито акции рязко поскъпнаха - от 2 000 на 3 500 долара, съвършено резонно, като си има предвид нечувания ръст в онлайн търговията в пандемичното време.

Госпожа Скот попадна в класацията на най-големите богаташи след развода си с Безос през януари миналата година. Припомняме, че двамата бяха женени от 1993 година, 12 месеца преди старта на Amazon и последвалия неизмерим финансов успех. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.