Следва

Тилда Суинтън: "Нещата, които не знате за мен"

Кралски гамбит: еволюцията на Летисия Ортис за 16-те години с Филип VI

Пътят на импулсивната журналистка, от запознанството на живота й до кралската титла и признанието "супер стилна" 

Celebrities преди 3 години

Пищната испанска сватба на принца на Астурия, бъдещият крал на Испания Фелипе и журналистката Летисия Ортис Рокасолано се състои на 22 май 2004 година. Тържеството е гледано от 1,5 милиарда зрители по света. От този момент (и по-точно, още от 6 ноември 2003 година, денят, в който е обявен годежът) известната до този момент само в тесния си професионален кръг журналистка се прочува по целия свят. Десет години носи титлата принцеса, а от юни 2014 година е кралица-консорт. В изминалите 16 години с Летисия се случва огромна трансформация. Четем! 


Фелипе бе коронован за новия Крал на Испания


Маниерите 

Летисия проявява характер още в деня на годежа: тя е активна и импулсивна, съответно моментално нарушава протокола, молейки годеника си да й разреши да си поговори с журналистите. "Позвалете ми да приключа", казва принцът, и думата веднага е взета от годеницата. Между другото, това е първият и последен път, в който госпожа Ортис проявява подобна спонтанност. Ако не се брои великденският конфликт със свекърва й, разгорял се пред свидетели, след което и на двете се налага да поработят доста усърдно пред обществото, за да се възстанови репутацията на Летисия на благовъзпитана снаха.

От доста отдавна, Летисия щателно планира всичките си появи. И макар че към днешна дата, именно тя се явява едно от главните действащи лица във всички кралски мероприятия, Нейно Величество предпочита да остава в сянката на съпруга си.


2017г.

Изключение правят няколко есенни седмици през 2017 година, когато кралицата често го замества на официалните церемонии, подчертавайки всеки път, че на Негово Величество се налага да отсъства по сериозни причини (конкретно в периода става дума за уреждането на Каталунската криза). 

Лицето 

При сравнението на Летисия като млада булка и съвременна кралица, промените във външния вид са повече от очевидни. Днес Нейно Величество има доста по-изтънени черти на лицето, точно като при всяка наследствена аристократка. Кралският протокол, впрочем, официално потвърждава само една намеса на пластичен хирург: преди години кралският двор учтиво информира обществеността, че принцесата е претърпяла ринопластика, като причината, която се изтъква, е проблем с дишането, причинен от изкривяване на носната преграда в детството. 


Преживяването "Нов нос" - разказът на една жена



Отляво: официална сесия от годежа, 2003г.; отдясно: 2004, в опита си да пресъздадат образа на Летисия, майсторите на восъчни фигури са се престарали


Отляво: поздрав към принцеса Даяна: сватбеният макиаж е в сини тонове; отдясно: когато майчинството те е разхубавило, 2010г.


Отляво: неочакван стайлинг, 2008г.; отдясно: също неочакван, но много красив, 2015г.

Междувременно се стелят упорити слухове за корекция на формата на брадичката, както и експертни твърдения, че кралицата има сигурни визуални признаци за професионална борба с бръчките, а именно следи от контурна пластика (инжекции с ботокс и хиалуронова киселина). Нито едно от тези твърдения не е потвърдено официално. 


2019г.

Фигурата

Фигурата на госпожа Летисия също е внимателно моделирана, само че не посредством хирургични способи, а с помощта на топ диетолози и специалисти по фитнес. Кралицата има прекрасна физика по ген - тя е тънка и изящна. В даден момент обаче нещата преминаха тънката граница на естетиката и дамата стана толкова слаба и дори суха, че през 2015, след огромен поток от слухове, представител на кралския двор е принуден да излезе с изявление по националните медии, че кралицата няма анорексия. 


Отляво: Летисия и кралица София, 2004г.; отдясно: цялото семейство, 2012г.

Става ясно, че Нейно Величество съблюдава популярната сред холивудските звезди диета Перриконе. Хранителният план е оценен от представител на Европейския Медицински институт по въпросите за затлъстяването (European Medical Institute for Obesity). "Това е добра диета, по мое мнение, - заявява доктор Рубен Браво. - Същността й е в това, че се придържа към оптималния рацион, без да се концентрира върху броя свалени килограми за брой дни".


Периконова диета или защо е така изваяна кралица Летисия



Един от малкото пъти, в които Летисия изглежда наедряла. Принцесата е бременна с втората си дъщеря, 2006г.

Периконовата диета акцентира върху ястията от свежи зеленчуци, горски ягоди, зелени плодове и зехтин extra virgin, както и върху така наречения ceviche plan (активна употреба на севиче - мариновани по специален способ меса и риба), към който се придържа и херрцогинята на Кеймбридж. 


2004г. срещу 2017г.: релефът на ръцете е все по-забележим


На официална вечеря, 2019г.

Летисия освен това се занимава с йога и пилатес и наистина е в прекрасна форма, която достатъчно често демонстрира (дотолкова, че релефните ръце и перфектен раменен пояс вече са нещо като визитна картичка на коронованата особа).

Стилът

Стилът на кралицата на Испания, какъвто го познаваме днес, се оформя в двореца. На церемонията за годежа тя се появява в класически костюм с панталон в бяло от Giorgio Armani и в черни обувки на токче: готино, но дотам.


Годежът, ноември 2003г.


2004г., съответно месец и седмица преди сватбата

В момента Кралицата избира далеч по-интригуващи тоалети, включително и някои доста смели. Най-големият й любимец е испанският дизайнер Felipe Varela. Преди години Летисия бе наричана "кралицата на минимализма", напоследък обаче модните наблюдатели в Испания и не само, са все повече на мнение, че периодът с експериментите тепърва предстои при Нейно Величество. Тя очевидно няма никакво намерение да се придържа към строгия и сдържан стил на свекърва си - Кралица София, а напротив - да блесне с личен почерк и повече съвременни прийоми по отношение на стила. 


2010г.


2011г.


2012г.


Летисия с любимата свекърва

Преди няколко години Летисия започна експерименти с дизайнери - неиспанци, като например американската марка Carolina Herrera и френската Nina Ricci. През 2016 година колегите - модни журналисти бяха втрещени от появата на кралицата на церемонията по връчването на наградите ABC във вид ала Ким Кардашян - "мокра" коса и раирана рокля от стегнато трико от  Nina Ricci.


Розово, 2004г. и червено, 2005г.


2006г., 2008г.


2010г., 2012г.


2015г., 2016г.


2019г.

Летисия обожава иновативния подход на испанските брандове Ailanto, Juan Vidal и Cortana. Освен това с удоволствие и самочувствие носи местните демократични гиганти Zara и Mango.


И кралиците носят Zara!


С какво предстои да обогати стила и гардероба си Летисия предстои да видим, само си представете, обаче, щом за 16 години имаме такава пълна метаморфоза, какво ли ни чака занапред. Все още не допускаме върху шик снагата на Нейно Величество да се появят Balenciaha или Vetements, още по-малко Off-White или Telfar, и все пак, знае ли човек - увереността и фриволността често пъти идват с годините.

More from View Sofia

Всичко за Оскарите: Червения килим, изпълнението на Уил Смит и победителите

Celebrities преди 2 години

94-ите годишни Оскари бяха тази нощ! Фантаз или компромис е цялото събитие - разглеждаме в галерията всички от Червения килим на голямата вечер, надолу обобщаваме най-важното случило се и победителите по категории и теглим една черта на тема - готини ли бяха Оскарите?

Taste Sofia: Starbucks, since 1971

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

More Celebrities