Кралски гамбит: еволюцията на Летисия Ортис за 16-те години с Филип VI

Кралски гамбит: еволюцията на Летисия Ортис за 16-те години с Филип VI

Пътят на импулсивната журналистка, от запознанството на живота й до кралската титла и признанието "супер стилна" 

Пищната испанска сватба на принца на Астурия, бъдещият крал на Испания Фелипе и журналистката Летисия Ортис Рокасолано се състои на 22 май 2004 година. Тържеството е гледано от 1,5 милиарда зрители по света. От този момент (и по-точно, още от 6 ноември 2003 година, денят, в който е обявен годежът) известната до този момент само в тесния си професионален кръг журналистка се прочува по целия свят. Десет години носи титлата принцеса, а от юни 2014 година е кралица-консорт. В изминалите 16 години с Летисия се случва огромна трансформация. Четем! 


Фелипе бе коронован за новия Крал на Испания


Маниерите 

Летисия проявява характер още в деня на годежа: тя е активна и импулсивна, съответно моментално нарушава протокола, молейки годеника си да й разреши да си поговори с журналистите. "Позвалете ми да приключа", казва принцът, и думата веднага е взета от годеницата. Между другото, това е първият и последен път, в който госпожа Ортис проявява подобна спонтанност. Ако не се брои великденският конфликт със свекърва й, разгорял се пред свидетели, след което и на двете се налага да поработят доста усърдно пред обществото, за да се възстанови репутацията на Летисия на благовъзпитана снаха.

От доста отдавна, Летисия щателно планира всичките си появи. И макар че към днешна дата, именно тя се явява едно от главните действащи лица във всички кралски мероприятия, Нейно Величество предпочита да остава в сянката на съпруга си.


2017г.

Изключение правят няколко есенни седмици през 2017 година, когато кралицата често го замества на официалните церемонии, подчертавайки всеки път, че на Негово Величество се налага да отсъства по сериозни причини (конкретно в периода става дума за уреждането на Каталунската криза). 

Лицето 

При сравнението на Летисия като млада булка и съвременна кралица, промените във външния вид са повече от очевидни. Днес Нейно Величество има доста по-изтънени черти на лицето, точно като при всяка наследствена аристократка. Кралският протокол, впрочем, официално потвърждава само една намеса на пластичен хирург: преди години кралският двор учтиво информира обществеността, че принцесата е претърпяла ринопластика, като причината, която се изтъква, е проблем с дишането, причинен от изкривяване на носната преграда в детството. 


Преживяването "Нов нос" - разказът на една женаОтляво: официална сесия от годежа, 2003г.; отдясно: 2004, в опита си да пресъздадат образа на Летисия, майсторите на восъчни фигури са се престарали

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.