Следва

Чудим се дали ни харесва: на Мелания Тръмп синьо-бялата рокля

Как да носим тираджийска шапка със стил?

Някогашният семпъл работнически аксесоар днес е на върха на модните тенденции и символизира звезден статут.

 

All fashion преди 3 години

На пръв поглед т.нар. тираджийска шапка почти не се различава от близкия си американски родственик - бейзболната шапка. Но отличителните й черти - широката периферия, мекият дунапренен фронт и мрежестата задница са белег за работническия й произход.


Доналд Глоувър

Някога практичен аксесоар за шофьори на камиони и фермери, както и евтино рекламно средство на магазините за фуражи и селскостопански продукти, днес тя е със статут на аксесоар от висшата мода. От лудостта на Von Dutch, емблематичната марка за този вид капели, до най-новите предложения на Louis Vuitton, днес представяме множеството начини, по които шапката с козирка си е проправила път към модния подиум и е неизменна част от стила ни - нашия и на знаменитостите.

SACAI PRE-FALL 2020

Този многослоен, етажиран костюм, съчетан с допълваща го шапка с козирка, придава както елегантност, така и лекота на ансамбъла от Sacai.

Джиджи Хадид

Хадид се разходи из Париж, носейки шапка с козирката назад. Якето бомбър и слънчевите й очила с черешови рамки придават чудна жизненост на стайлинга.

LACOSTE FALL-WINTER 2020

Ансамбълът, издържан в каре, е аранжиран с мъхеста ръждиво-оранжева шапка от колекцията на Lacoste за Есен/Зима 2020.

Гуен Стефани

Червеното червило допълва перфектно логото на Von Dutch, разположено върху тъмносиньо-белите райета на шапката на Гуен Стефани, която тя носи на филмова премиера през 2003 г.

Андреас Кронталер за VIVIENNE WESTWOOD FALL/WINTER 2020

Тъмните цветя добавят женствено-драматична нотка към този ансамбъл от колекцията на Андреас Кронталер за Есен/Зима 2020 за Vivienne Westwood. Емблемата с лого, така характерна за традиционната мода на тираджийските шапки, е заменена с по-модерната интерпретация на марката.


Големите любовни истории: Вивиан Уестууд и Андреас Кронталер


Парис Хилтън

Парис Хилтън крие лицето си от слънцето под шапка с монограм докато се излежава на лодка, решена в кежуъл аутфит и с любимец в скута. 

STELLA MACCARTNEY SPRING/SUMMER 2020

Майсторската изработка в съчетание с тази перфектно дишаща материя си подават ръка в този шедьовър от колекцията на Stella McCartney за Пролет/Лято 2020. Дизайнерката поднася истинска ода за това изящно мрежесто плетиво на една кука, играещо водеща роля в тази иначе класическа тираджийска шапка.

Джорджия Фаулър

Съчетанието на разпалващи кръвта секси къси панталони с шапка придава невъобразим шик на тази круизна колекция, демонстрирана от модела Джорджия Фаулър.

Ирина Шейк

Винаги впечатляващата Ирина доказва, че козирката е задължителен аксесоар за студените месеци, особено ако към тъмносиньото шапо вървят кожен тренч (много, много хубав, даже фантастичен) и чанта Burberry. Отделно от Bottega Veneta комбат ботите, нали.


Минимум и с пръсти: Ирина Шейк в грим-туториал за Vogue


LOUIS VUITTON SPRING/SUMMER 2021 MEN

В знак на почит към ганайските си корени, креативният директор на Louis Vuitton Men - Върджил Абло черпи вдъхновение от цветовете на националния флаг за колекцията Пролет/Лято 2021 г. Зелената, жълтата и червената цветова палитра са част от абстрактните апликации на шапката.

Уини Харлоу

Моделът позира безстрашно насред обкръжения от палми оживен булевард в монохромен спортен екип в розово, увенчан с шапка с обърната козирка.


Ким + Уини = Нова бюти колекция


OFF-WHITE SPRING/SUMMER 2020

Зашеметяващата визия на Off-White съчетава елегантната кремава рокля с луксозна розова спортна шапка.

Кристина Агилера

Поредната знаменитост, която през 2000 г. прегръща идеята да сложи шапка с козирка в знак на модно бунтарство е не кой да е, а Кристина Агилера. Тя увенчава камуфлажните си панталони, бял топ и сребърна верига с шапка с логото на Ролинг Стоун.

OFF-WHITE FALL/WINTER 2020 MEN'S

В поредната забавна демонстрация на Off-White моделът преминава по подиума с трицветна цветна плетена шапка с кодирка, част от мъжката колекцияЕсен/Зима 2020.

 THE WEEKND

Музикалната звезда дефилира в мрачен ансамбъл от тениска на Pink Floyd, черно дънково яке и шапка, рекламираща шоуто му на Apple Music „Memento Mori".

SALVATORE FERRAGAMO SPRING/SUMMER 2020

Към издържаната в принтове от главата до петите дреха е прибавена щипка елегантност чрез луксозната, осъвременена трактовка на тираджийската шапка в колекцията Пролет/Лято 2020 на Салваторе Ферагамо.

Лили Доналдсън

Английският модел се наслаждава на безметежно спокойствие в градина с купища разцъфнали розови храсти. Семплото й облекло се допълна от синьо-бяла шапка, елегантно персонализирана с бродиран инициал.

MARINE SERRE SPRING/SUMMER 2020

Френският дизайнер добавя воал към ярко червената шапка с козирка.

Елза Хоск

Моделът осъвременява класическата визия от черен панталон и кремаво палто, добавяйки тираджийска шапка.


Fashion Starter: Елза Хоск и страхотното й обличане


BURBERRY SPRING/SUMMER 2020

Шапката с козирка от лятната колекция на Burberry е иновативно продължена с подобна на рицарски шлем козирка, обрамчваща лицето.

Риана

Риана се изплъзва на папараците, решена в гащеризон от деним, запасан сив потник и черно-бяла тираджийска шапка.

ALEXANDER WANG SPRING/SUMMER 2020

Александър Уанг поставя кожена лента за глава върху брандирана шапка, лансирайки нестандартен подход към този аксесоар.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.