Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 05.10 - 11.10

7 от най-емблематичните модни моменти на Кейт Мос

В сферата на супермоделите Кейт Мос заслужава собствена категория.

Celebrities преди 3 години

Още като тийнейджърка в началото на 90-те, Кейт е муза на някои от най-големите модни имена: Келвин Клайн, Версаче, Карл Лагерфелд, Глен Лучфорд, Марио Соренти и други. Тя е много повече от момиче от кориците на списанията, Кейт надхвърля сферата на модата и се превръща в истинска културна икона. Стилът й буквално дефинира минимализма от 90-те, тенденциите от инди-рок ерата през 00-те, острия блясък от 10-те и така нататък. Истината е, че Кейт Мос има толкова много емблематични моменти, че е трудно да се изброят. И все пак, ето 7 много основни Койт-тоалета, отличен пътеводител в шармантния й, постоянно менящ се, супер разпознаваем стил. 

На парти на Elite Model Agency, 1993

През 1993 г. Кейт оставя всички без думи с „гола рокля“ .Към прозрачната метална рокля, Кейт добавя нищо повече от черни прашки и цигара. Роклята е проектирана от Лиза Брус, която много бързо си я поисква обратно за редакционна фотосесия на следващия ден след партито. В интервю на Vogue, Кейт разказва: “Отидох с Джеймс Браун (фризьор) и Корин Дей на партито. Не знам какво правех там, защото това не беше моята агенция. Това беше първият път, когато наистина се отпуснах. Нямах представа защо всички са толкова развълнувани.“

На наградите за дизайнер на годината, 1993

15-годишната Кейт се среща с Наоми Кембъл, тогава 18-годишна, на снимачната площадка в Лос Анджелис, далеч от домовете им във Великобритания. Двете стават приятелки незабавно и се превръщат в един от най-емблематичните модни дуети от 90-те. На снимката и двата супермодела носят дрехи, които напомнят за младежкия, кокетен блясък на модата през десетилетието. Наоми е в Vivienne Westwood и жестоки токчета на платформа, а Кейт е с бяло палто, гердан около шията и мини пола.


Еволюция на вечността: как "голата" рокля превзе света


В D.A.R.E., 1994

Извън ревютата и червените килими, стилът на Кейт от 90-те е много по-малко бляскав и по-съобразен с гръндж-минимализма. Между кастингите, по време събития или излизания с приятели, моделката носи семпли, но ефектни дрехи като бели тениски, къси поли, дънкови якета, джинси в съчетание с ботуш, adidas Gazelles и, както се вижда тук, износени кожени якета.

Versace / De Beers Diamonds are Forever celebration, 1999 г.

С най-добрата си приятелка супермодел, Naomi, за пореден път Кейт излиза на подиума на Версаче, облечена в емблематичната рокля от колекцията, след което посещава благотворителната гала вечер на лейбъла Diamonds are Forever. Тя разказва пред Vogue: „Това беше страхотна нощ. Срещнах принц Чарлз." Tази мини-верижна Versace рокля е идеалният начин да се опише стила на Кейт от 90-те години.

Изложбата портрети на Марио Тестино в Лондон, 2002 г.

Към откриването на изложбата портретите на скъпия приятел, Марио Тестино, в Националната портретна галерия в Лондон, Кейт носи това, което може да се счита за един от най-красивите визии на Мос на всички времена: черна мини рокля Balenciaga, проектирана от Никола Геские, с отворени каишки, съчетани с бяла кожена наметка и, естествено, с цигара. Облеклото говори за склонността на Кейт към неконвенционални LBD якета от кожа, независимо дали се носят заедно, поотделно или в каквато и да е дива комбинация.

На вечеря, организирана от AnOther, 2003 г.

Преди Кейт да стартира безпрецедентното си сътрудничество с Topshop през 2007 г., още когато мисълта за модел, превърнат в дизайнер, е нечувана, тя е подправена с тази винтидж коктейлна рокля. През 2003 г., когато е направена известната снимка, роклята предизвиква модна мания и най-търсената тенденция за сезона: бледожълтата рокля. Четири години по-късно Кейт пресъздава точно тази рокля за Topshop в колекция, вдъхновена от собствения й гардероб.


Лила Грейс Мос, щерката на Кейт, се облича ДОБРЕ, вижте


На музикалния фестивал в Гластънбъри, 2005

Между 2003 и 2005 г. супермоделът привлече много погледи на музикален фестивал, като това е основната визия: елек от костюм, евтина пластмасова броеница, карирани шорти, черен колан (който гласи “Glastonbury Rocks”) и, разбира се, кални дъждовни ботуши Hunter. По това време Кейт излиза с фронтмена на The Libertines and Babyshambles, Пийт Дохърти.

More Celebrities