Следва

Уличният стил на звездите: Леа Сейду в Париж

70 години кралица: някои от най-стилните появи на Елизабет II от тогава до днес

На 6 февруари 1952 г. Елизабет II се възкачва на трона, предопределена да стане рекордьор. В продължение на 70 години тя управлява Великобритания - по-дълго от всеки друг британски монарх. По повод деня, в който Кралицата празнува платинения юбилей, припомняме най-готинит й появи през всичките тези години, искрено възхищавайки се на неизменния й вкус.

Celebrities преди 2 години

На 21 април Елизабет II ще празнува 95-ия си рожден ден. Вниманието на целия свят е приковано към нея през последните седем десетилетия и тук въпросът е не само в статута на монарха, но и в уникалния й стил. Когато сте под постоянното наблюдение на всички, винаги трябва да изглеждате перфектно. Лилибет се справя страхотно!

Елизабет става управляващ монарх само на 25 и трябва да се облича според строгия дрескод на Двора. Но може ли едно младо и красиво момиче напълно да изостави въздушните тоалети с дискретен елемент на флирт? За специални церемонии и приеми кралицата избира винаги елегантни рокли от кринолин с фино деколте и тънки презрамки плюс пелерина от, например,  бяла лисича кожа. Високите ръкавици помогат за усещането за сдържаност в тоалетите й. 

Буйните модни изблици са заменени от строги силуети. Къси ръкави тип крило, правоъгълно деколте и подходящ колан са верните спътници на нейната класическа права рокля. В онези години кралски дизайнер е Харди Амис, който създава баланс между тенденциите и строгите протоколни правила. Той избира текстурирани шапки за Елизабет, леки, струящи материи и играе с модерните цветове.


Филип и Елизабет: една велика любовна история в 30 кадъра


В началото на 90-те в гардероба на Елизабет II започват да се появяват костюми от две части - пола и сако, които по-късно се превръщат в нейна запазена марка. Тя дължи промяната на Джон Андерсън. Основен акцент остава ярката палитра: от сдържани нюанси до супер наситени. Понякога кралицата може да си позволи да играе с кройката и стила: яке с масивна яка, или изобщо без нея, големи копчета, въжен колан.


Делфини, лебеди, 200 еднакви чанти и другите най-странни притежания на кралица Елизабет


Напоследък все по-често виждаме кралицата в рокля и палто - така дори силен вятър не може да повдигне подгъва. За сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям Елизабет избра слънчево жълта визия, а на тази на Меган Маркъл и принц Хари си позволи светлозелено с фантастична шапка, наподобяваща опашка на паун.


Кралицата на 95! 5-те й модни тайни, с любезното съдействие на личната й гардеробиерка


Модата се променя, но едно нещо остава същото. И така, в грима на управляващия монарх има само един любим акцент - лъскаво червило в наситен цвят. Кралицата не сменя и чантите си и година след година носи аксесоари на британската марка Launer. Шапките за кралския двор се доставят от марката Somerville. Ако Елизабет предпочита едноцветна визия, то шапката определено ще бъде с шармантен контрастен детайл.


С чанта из залите на двореца - какво всъщност носи кралицата?


Непосредствено след смъртта на съпруга си, принц Филип, Нейно величество носеше предимно черно, но не за дълго. Днес изключителната Лилибет отново е вярна на себе си - неподражаемо стилна, вярна на традицията, но достатъчно цветна, шик и индивизуална, за да се възхитим за пореден път. Прекрасна жена! Честит кралски юбилей! 

More Celebrities