Следва

КоронаМИНУС витамин D

8 от най-иконичните визии на Карла Бруни

Един НЕтипичен модел, една НЕтипична първа дама

Celebrities преди 3 години

Карла Бруни има много лица (и все безобразно красиви): най-добрият супермодел на Франция, аплодирана певица и композитор, Първа дама.

В края на 80-те и 90-те години Карла работи за едни от най-митичните модни къщи в Европа (и Америка), превръщайки се в любимка на Джани Версаче, Миуча Прада и Карл Лагерфелд, наред с много други. Италиано-французойката, родена на 23.12.1967 г., е един от Супермоделите на 90-те, наред с Кейт Мос, Линда Еванджелиста, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Наоми Кембъл.  


Обичта на известните: Н. и К. Саркози празнуват 11 години любов във Венеция


Точно върху нейната безупречна фигура помним някои от най-иконичните ансамбли от дефилетата през 90-те: кадифен костюм с пола на Dior, бандажна рокля на Versace, структирурана рокля на Клод Монтана, пищни рокли от ерата на Мария Антоанета за Lanvin...


Карла Бруни през януари тази година на 50-та годишнина на Жан-Пол Готие 

Нейният личен стил е също толкова бляскав и самобитен и служи за вдъхновениe на много Insta модели днес. Помислете за мини рокли, кожени костюми с връзки, овърсайз puffy якета, кожени панталони с ниска талия. Днес Карла, макар и все така блестяща на своите 52, е оставила модата и ролята на първа дама встрани, за сметка на голямата си страст - музиката. Този месец госпожа Бруни-Саркози издаде новия си албум, а ние въздишаме по най-добрите й визии през годините.


На парти на списание Elle, 1988 г.

Назовете по-емблематично трио. Само година след старта на кариерата си като модел, Карла присъства на парти за списание Elle, където се среща с Моника Белучи и Ален Делон. През 1987 г., красавицата подписва с агенцията City Models и е избрана от Guess да оглави така желата от всички моделки кампания на лейбъла. Оттогава тя продължава да е звезда в дефилетата на емблематични къщи като Chanel, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Sonia Rykiel и др.
Тук Карла носи мини рокля с фигурални чорапи,а косата й е небрежно прибрана със сатенено скрънчи - идеалната визия за един прохождащ супермодел.

На гала вечерята „Спаси дъждовните гори“, 1992 г.

Трудно е да се повярва, че този емблематичен образ не принадлежи на едиториал от страниците на френския или италианския Vogue. През 1992 г. супермоделът е заснет на благотворителна гала вечеря,облечена в този блестящ гащеризон Versace, с бяло Marlboro в едната и було вино в другата ръка. Like a total boss!

След модно ревю на Исак Мизрахи, 1993

За събития на агенции, стартиране на списания и партита след дефилета, Карла избира high-glam визия. След участието си в ревюто на Исак Мизрахи през 1993 г., Карла напуска събитието, облечена в crop яке с обем, stretch панталони и ботуши на токчета. Да ви напомня на някоя от днешните инстаграм звезди? (подсказваме:започва с Б и завършва на...ела Хадид).

На парти на Versace, 1995

Бруни е любимото лице на вероятно най-популярният италиански моден дизайнер на 90-те години - Джани Версаче. Тя е част от всяко негово шоу през 90-те, чак до края на кариерата си през 1997-ма. Като първото лице на линията VERSUS, Карла дори се появява ексклузивно като модел през 2018-та за колекцията им Пролет/Лято. Тук я виждаме на афтърпарти на Версаче в небесно синя коприна и дъхът ни секва за секунда.

На филмовия фестивал в Кан, 1998

Наистина ли сте френска знаменитост, ако не се покажете на червения килим на кинофестивала в Кан поне веднъж? Категоричният супермодел на Франция присъства на филмовата церемония през 1998 г. За снимките тя носи тъмнокафява трикотажна рокля, която се превръща в нейна запазена марка през втората половина на 90-те и през новото хилядолетие.

На събитие,част от задълженията й като Първа дама

Италианката е въплъщение на елегантност и  класа! Тя перфектно знае как да се облече като съпруга на Саркози, президент на Франция (2007-2012), показвайки изящния си вкус на бивш модел, докато стои редом до най-могъщите жени в света - Мишел Обама и кралицата на Англия, кралица Елизабет II! Виждаме една модерна Одри Хепбърн в лилаво и Birkin, а ние гласуваме за статута й на най-стилната първа дама евър!

На ревю на Schiaparelli Couture, 2014

Карла Бруни-Саркози е разхождаща се модна легенда и всичко, което носи, ни кара да се чувстваме сякаш гледаме модно ревю. Тук е на шоуто на Schiaparelli Couture в изцяло черен ансамбъл: черен шал, черен кадифен блейзър, черни тесни кожени панталони, черни боти и черна чанта. Визия толкова семпла, че само една истинска звезда може да й вдъхне живот.

През 1997 г. Карла се оттегля от моделството, за да се фокусира върху музиката на пълен работен ден. 

Стартира музикалната си кариера, като пише песни за албума на френския певец и композитор Жулиен Леклерк. Две години по-късно издава своя дебютен Quelqu’un m’a dit, продаден в над 2 милиона копия.

През 2004 г. печели френската версия на Грами за най-добър изпълнител - жена, а тази година се завръща с нов албум, който излезе преди броени дни, на 17-ти октомври.

По време на музикалната си кариера - от концерти до фотосесии - Карла смекчава блясъка, и я виждаме по-семпла и ориентирана към класическата естетика. Нещо като любимата й  Джейн Биркин, с тениски, flair дънки и бохо жилетки. 

More Celebrities