Следва

Хейли Бийбър e отчаяна: Крайно време е да ме оставите на мира (по въпроса Jelena)

100% българско агнешко месо за Великден в Lidl

250 тона агнешко месо от 8 региона в страната ще предложи веригата за предстоящите празници

Food преди 2 години

100% българско агнешко месо ще предложи Lidl за празниците. Веригата ще осигури близо 250 тона родно агнешко месо, с което клиентите да подготвят празничната си трапеза. От родни производители са и козунаците за Великден, както и свежите зеленчуци за салата.

Агнешкото месо във веригата ще бъде от общо 8 региона в страната – Русе, Сливен, Кърджали, Пловдив, Силистра, Търговище, Шумен и Разград. По традиция в Lidl, то е със сертификат за качество от световния лидер в контрола на хранителните продукти SGS, като едновременно с това е опаковано в защитена атмосфера, което още веднъж гарантира неговата свежест. За по-голямо удобство се предлага и в практична семейна разфасовка.

„За пореден път засвидетелстваме своята подкрепа към българските производители, като предлагаме агнешко месо изцяло от родни производители. В предизвикателни времена като днешните това е особено важно за тях. В Lidl клиентите отново ще открият всичко необходимо за предстоящите празници, с характерното за нас гарантирано качество на добра цена – от агнешко месо и козунаци до богат избор от други празнични предложения“, коментира Боян Георгиев, директор „Стоково снабдяване“, Лидл България.

Българско производство са и козунаците, които веригата ще предложи. Разнообразието тук също е голямо – по класически рецепти за любителите на традиционните вкусове, със стафиди, орехов пълнеж и какаови парченца за експериментаторите, от „Фурната на Lidl” или пакетирани от собствената марка „Родна стряха“ и дори такива без консерванти.

Яйцата за Великден отново ще бъдат главно от български ферми от районите на Добрич, Горна Оряховица и Сливен. Клиентите ще открият такива с високо съдържание на селен, а за улеснение на по-заетите домакини Lidl ще предложи и боядисани яйца. За всички, които ще спазят традицията и държат на българското, веригата предлага и българска боя за яйца.

Финален щрих на празничната трапеза поставя свежата великденска салата, където Lidl отново се доверява на родните производители. Свежите сезонни зеленчуци, сред които салати, краставици, пресен лук, магданоз, пресен чесън, са подбрани от районите на Пловдив и Сандански.

Традиционните български вкусове се допълват и от избрани продукти „Родна стряха“, които ще бъдат на специални празнични цени и които още веднъж показват подкрепата на Lidl към българските производители. Клиентите могат да добавят към менюто традиционни месни и млечни специалитети, кори за баница и за първи път под марката „Родна стряха“ – ракия от с. Славянци.

Повече информация за актуалните оферти може да откриете в онлайн брошурата на www.lidl.bg, както и в приложението Lidl Plus.

More Food