20-те най-емблематични палта в историята на киното

20-те най-емблематични палта в историята на киното

Палта, които живеят в главите ни rent free

От Даяна Рос в онзи емблематичен бял тренч като Трейси Чеймбърс от "Mahogany" (1975 г.), до мечтателния камилски цвят на Рене Русо от Майкъл Корс, та до блейзърите и палтата Селин в "Аферата Томас Краун" (1999 г.), те са основата на тази прекрасна група палта, пленили окото ни в годините, пълнейки сетивата ни с прекрасен филм след прекрасен филм.

Цвят, материал, копчета, дължина на ръкавите: детайлите помагат за изграждането на всеки характер. В резултат на това се виждаме в тези дрехи и се вдъхновяваме от тези гардероби. 

Надолу е списъкът на View Sofia с най-емблематичните палта и шлифери от киното, придружени, разбира се, от подобни "парчета", които можем да напазаруваме веднага. 

Казабланка, 1942г.

Тренчкотът е имал главна роля в редица филми в историята, от "Чуждестранна афера“ (1948) до "Убий Бил“ (2003). Но може би най-емблематичният екземпляр, появил се значително по-рано, е този, обгръщащ фигурата на непринудения, сладък герой на Хъмфри Богарт - Рик Блейн - облечен в габардинов шлифер в "Казабланка". Блейн е човек, който говори много малко (но страхотни за цитиране) думи; той оставя жестовете и облеклото да изразят мнението му. Палтото му Burberry (марката, отговорна за прочуването на тази дреха изобщо) със сигурност отразява перфектно и увличащата му скромност, и още по-увличащата мистерия на характера му. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.