Следва

“Има една главна разлика между Джеймс Бонд и мен. Той може да си решава проблемите!“, цитираме Шон Конъри

Мишлен Рокбрюн - голямата, 45-годишна любов на Сър Шон Конъри

„Мишлен е невероятна жена.Тя е любовта на живота ми!"

 

Celebrities преди 3 години

Веднъж избран за „Най-секси мъж на века", Шон Конъри е наречен още „Най-великият жив шотландец" и „Най-голямото живо съкровище на Шотландия". Първият актьор, който играе Джеймс Бонд в седем от поредицата шпионски трилъри - от „Д-р Не" до „Ти живееш само два пъти" и „Никога не казвай никога", умря спокойно в съня си в събота. Последният си дъх, сър Конъри взима в прегръдките на жена си, в дома им на Бахамските острови след дълго боледуване. Шон бе на 90. 

Любима звезда, запомнена с харизматичния си блясък на екрана и елегантна външност, той е носител на награда "Оскар", две награди BAFTA и три Златни глобуса, както и на наградите Cecil B DeMille и Henrietta. Роден като Томас Шон Конъри през 1930 г., той е отгледан в района на Фонтанбридж в Единбург от работник във фабрика с католическа вяра и домакиня-протестантка.


Архив за мечтателки: Джеймс Бонд от началото до днес в 25 уау кадъра


Наричайки го „един от най-обичаните синове на нацията", министър-председателят на Шотландия Никола Стърджън каза: „Бях съкрушена, когато научих тази сутрин за смъртта на сър Шон Конъри. Днес нашата нация оплаква един от най-обичните си синове. Шон ще бъде запомнен най-вече като Джеймс Бонд - класическият 007 - но ролите му са много и разнообразни. Той е световна легенда, но на първо място патриот и горд шотландец - присъствието му при откриването на шотландския парламент през 1999 г. показва любовта му към Родината."


Шон Конъри в ролята на Джеймс Бонд, 1983г.

Докато светът скърби за смъртта на големия актьор и родолюбец, хвърляме поглед към личния му живот и този на вдовицата му. Първият брак на Конъри е с Даян Чиленто от 1962 до 1973 г., Междувременно красавецът е известен с пъстрия си личен живот и множество афери. Той се разделя с първата си съпруга през 1971 г., след раждането на сина им Джейсън Конъри. Актьорът от "Dragonheart" отново намира любовта в обятията на мароканско-френската художничка Мишлен Рокбрюн.


Даян Чиленто и Шон Конъри

Коя е Мишлен Рокбрюн?


Шон Конъри и Мишлен Рокбрюн

Женени от 45 години, двойката за пръв път се засича на спортно събитие в Казабланка, Мароко. Родена на 4 април 1929 г. в Единбург, Шотландия, с родители от марокански и френски произход, Мишлен Рокбрюн е художничка, която създава уникални произведения на изкуството, използвайки „опростени форми, неочаквани похвати и промени в мащаба". Именно нейната страст към голфа я среща с актьора и би било твърде неглижиращо ако наречем връзката им просто „любов от пръв поглед".


Мишелин Рокбрюн и Шон Конъри

„Той ме грабна и ме целуна страстно. С мен беше свършено", изумява се тя в интервю за френското списание "Гала", споделайки тайни от първата вечер, в която се срещнат. "Следващите четири дни продължихме да играем голф като непознати, след което пак се срещнахме, за да правим любов като луди. Реалността е дори по-добра от фантазията. Никой мъж никога не е имал такъв ефект върху мен."

Отдаване един на друг и пътуване през целия живот

Но извън зашеметяващия секс, за двойката не е толкова лесно да синхронизира живота си заедно. "В ранните дни ни беше трудно да се виждаме", признава Конъри. Актьорът също така разкрива, че Мишлен "все още живее в Северна Африка с децата си" - Оливър, Миха и Стефан - от предишните си два брака по онова време.

Двамата си разменят обети през 1975 г. и заедно вземат участие в редица събития на червения килим, доказващи, че отбелязват всички важни събития като двойка. В последните години той сякаш още повече се наслаждава на живота с партньорката си. „Направих страхотна кариера и предполагам, че съм в заслужена пенсия", казва той пред Closer. Хвърляйки светлина върху общата им с Мишлен любов към голфа, Шон добавя: „Отбелязването на добър удар или всъщност спечелването на рунд в голфа прави деня ми пълноценен". Това не се случва толкова често, колкото ми се иска, особено ако играя срещу Мишлен, тя е твърде добра."

Вечната любов

Освен да рисува, Мишлен също така се появява няколко пъти на малкия екран. Според IMDb тя играе в „Никога не казвай никога: Кралска филмова премиера" (1983), „Битката на връзките" от 1998 г. (1998), „Саги" (1999) и др.


Мишлен и Шон на 45 годишнината от сватбата им, 2020 г.

Изразявайки любовта си към нея, Шон веднъж заявява: „Мишлен е невероятна жена. Тя е любовта на живота ми!" Двамата имат няколко резиденции по целия свят, но прекарват по-голямата част от времето си на Бахамите. Както се съобщава, те притежават прекрасно жилище в частната затворена общност на Lyford Cay. 

Мишлен, 91, остава сама сега, предполагаме обаче, че подобна любов оставя такава следа в живота на оставащия сам, че няма да й е невъзможно да продължи. Поклон пред паметта на сър Шон Конъри и тази голяма обич!    

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.