Следва

H&M закриват 250 офлайн-магазина

Позвъняване от непознат: празничната рекламна кампания на Prada

Добрата стара кинематографичност 

All fashion преди 3 години

Кинематографичен контекст, филмов език, загадка, която трябва да бъде разбулена - празничната рекламна кампания на Prada 2020, снимана от Стивън Мейзъл, е базирана на оригинален разказ, написан специално за Prada от автора на бестселъри Кандис Карти-Уилямс. Главните герои в повествованието са аксесоарите, бижутата и изделията от кожа на италианската модна къща.

В традициите на кино ноар, кампанията пресъздава ранните моменти на Prada чрез похвата и естетиката на кинодрамата. Петима души живеят в изолирана вила в Италия - Villa Gnutti, придобила световна известност благодарение на снимките там, направени от Хелмут Нютън през 1981 година.

Фокус и акцент са детайлите в аксесоарите Prada: тe доминират в кадрите, привличайки цялото внимание, и пред обектива на Мейзъл се превръщат в пълноценни филмови персонажи. Съвсем в центъра на вниманието е новата чанта Prada Cleo, дебютирала на ревюто на Prada Multiple Views Пролет/Лято 2021.

Между другото, работата на екипа на Prada ни върна, силно напомняйки ни нашия почерк, към един едиториал на View Sofia за Rolex - Телеграма на чувствата. Годината е 2016, месецът октомври, мястото - София, идея, реализация и публикация - View Sofia!

More All fashion