Меган Маркъл с изповед: втора бременност и спонтанен аборт

Меган Маркъл с изповед: втора бременност и спонтанен аборт

Меган Маркъл и принц Хари разкриха, че са загубили второто си дете по време на бременността 

39-годишната бивша актриса сподели с трогателен текст, че е преживяла спонтанен аборт през юли тази година. 

"Беше юлска сутрин, която започна съвсем обичайно, като всеки друг ден. Направих закуска. Нахраних кучетата. Изпих си витамините. Намерих отдавна загубен чорап. Почистих петната по пода. Вързах косата на конска опашка, преди да вдигна сина си от креватчето.

В момента, в който сменях пелената му, почувствах остра болка. Паднах на пода с него на ръце, пеейки приспивна песен, така че и двамата да се успокоим, весела мелодия, тотално обратна на предчувствието ми, че нещо не е наред. 

Знаех, че докато държа първородното си дете, губя второто. 

Часове по-късно, лежах в болничното легло, държейки ръката на съпруга си. Почувствах успокоението в неговата длан, и започнах да целувам пръстите му, мокри от сълзите на двама ни. Гледайки белите стени, очите ми замряха. Започнах да мисля как ще минем през това, как трябва да минем през това. 

Сетих се за един момент от миналата година, когато с Хари приключвахме обиколката на Южна Африка. Бях изтощена. Кърмех детето ни и се опитвах да изглеждам храбро пред очите на всички. 

„Добре ли сте?“ - ме попита един репортер. Отговрих искрено, без да знам, че това, което ще кажа, ще отекне в сърцата на много млади майки, а и по-опитни, всички страдали по някакъв свой, тих начин. Отговорът ми обаче изглежда даде стимул на хората да започнат да изричат истината. Не ми помогна толкова моят отговор, колкото самият въпрос. 

„Благодаря ви, че питате“, казах. „Не много хора ме питат дали съм добре.“

Лежейки в болничния креват, гледайки как кърви сърцето на съпруга ми, докато се опитваше да сглоби разкъсаните парчета от моето, разбрах, че единственият начин да започнем да преодоляваме случилото се, беше първо да попитаме: „Добре ли си?“

Меган и Хари са родители на едногодишния Арчи.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.