Следва

We love: часовниците на Изабел Маран

Цветът на 2021 година е...

Всъщност са два 

All fashion преди 3 години

Pantone избра два нюанса за цветове на годината 2021. Става въпрос за жълтото Illuminating и сивото Ultimate Gray. Традиционно, както всяка година, през декември, ръководителите на Pantone Color Institute (две жени, ако трябва да сме точни), обявяват цвета на предстоящата година, като различното този път е, че цветовете са два. 

„Illuminating е светло и весело жълто, което символизира живота - топлият жълт нюанс е напоен в слънчева енергия. Ultimate Gray пък е символ на солидните и сигурни елементи, които приемаме за вечни и които осигуряват стабилна основа", казват от Pantone.

И все пак, как в Pantone решават кой именно ще е цветът на годината? Ако мислите, че иде реч за някакъв мистичен ритуал, не е това. Това не е прищявка, а резултат от дълги изследования, като всяко решение се обосновава с труд, подобен на дисертация. "Винаги е било важно за нас хората да не мислят, че гадаем за новия цвят с помощта на магическа сфера, - казва Лори Пресман, вицепрезидент на института Pantone. - Това е цял процес, предхождан от много размисли, дискусии и базиран на най-разнообразни фактори. Финалният избор е резултат от дълга и упорита работа. Значение има не само цветът на годината, но и останалите оттенъци от нашия разширен списък". "Работата ни е свързана с психологията на цвета, с това, как един или друг тон влияят на състоянието на човека като цяло, - разказва Леатрис Ейсман, генерален директор на института Pantone. - Обикновено членове на нашия екип пътуват по целия свят, споделяйки съображенията си. Всякакви визуални впечатления, дори сленг думички - всичко се взима предвид и се разглежда при дефинирането на Цвета на годината". 

Ние харесваме цветовете на 2021-ва, в тях има живот и стабилност, наистина, а и като се върнем назад, припомняйки си синьото на 2020-та леко настръхваме.


Класическо синьо: цветът на новата 2020-та


В този смисъл, благодарим, Pantone, за двете дози оптимизъм този път! 

Цветът на годината, обявяван от Pantone има голямо влияние не само в модната и козметична индустрии, но и във всички останали области на живота. Pantone е една от най-големите компании за производство на бои, и е позната със системата си за стандардизация на боите.

Миналата година Цветът на годината според Pantone беше класическото синьо, припомняме ТУК! 


Какво ново: Pink Panther розово, нов цвят от Pantone
Какво ново: менструално червено, новият цвят на Pantone


More All fashion