Следва

Versace впечатли с изумителни рокли на наградите Златен Глобус

Trend report: A-образното палто

Свежа идея за оставащите зимни месеци: тази дреха е топла, удобна, винтидж артистична и кара фигурата да...

All fashion преди 14 години

Свежа идея за оставащите зимни месеци: тази дреха е топла, удобна, винтидж артистична и кара фигурата да изглежда добре.

Широкото палто с дължина до ханша и ¾ ръкави е „като за ученичка,” но и много елегантно; ретро, но супер актуално.

Носи се с колкото може по-тесен панталон, най-добре скини дънки или клин. А-образното палто продължава тенденцията да се комбинират впити панталони, които подчертават формата на краката, с обемен, структуриран или развлечен топ.

Не само е модерно, но и има „отслабващ” ефект – краката изглеждат по-тънки и (особено ако обуеш токчета) оптически се издължават.



От Capasca имат интересно предложение по темата. Последната им колекция включва по-небрежен вариант на А-образното палто - всъщност нещо средно между палто и яке. Под широките ¾ ръкави са пришити други, тесни, които стигат до китките, за да не ти е студено.

Същото се случва и на ханша – лента от изкуствена материя се подава изпод по-широката вълнена част и прилепва към тялото ти.

Това, заедно с широкия цип вместо копчета, кара дрехата да прилича на яке. Ластик, пришит в подгъва на вълнената част, ти позволява да я набереш, за да изглежда като издут блейзър; ако отпуснеш ластика, дрехата пада надолу свободно разкроена, като камбана.

Десенът, сякаш вдъхновен от вълнените родопски одеяла, е едро каре – в черно и сиво или черно и тъмночервено.

Палтото на Capasca попада в графата casual – много по-неформално е от прототипа си, разкроеното късо палто с копчета, но затова пък е по-функционално и по-топло. Дебелата вълнена материя може да те спаси и в голям студ (знаем от опит).

Ако ти трябва връхна дреха, с която да се разхождаш в града до края на зимата, това определено е добър избор. Но ако следваш по-строг дрескод, изчистеното А-образно палто в черно е за теб.
 

More from View Sofia

More All fashion