Следва

Uncolors of Benetton

Благотворителна изложба на модели, вдъхновени от Лондон, вече и за продажба в Арлет

От вчера повече от 30 уникални модела с лейбъл London Dress Code са изложени за продажба във фризьорски...

All fashion преди 14 години

От вчера повече от 30 уникални модела с лейбъл London Dress Code са изложени за продажба във фризьорски салон ‘Арлет’ на ул. Узунджовска 7-9.

Колекцията бе представена в края на миналата година на парти-ревю в „Склада” и е част от културната платформа BE Londonized на Beefeater за популяризирането на лондонската култура и стил в подкрепа на млади български таланти в областта на модата.

На откриването на нестандартната изложба-продажба вчера девет модела от ревюто SWINGING 60’s с известната марка в духа на Лондон от 60-те откриха своите нови собственици. Тоалетите от колекцията могат да бъдат разгледани и закупени до края на февруари в салон ‘Арлет’.

Всеки от моделите има фиксирана цена, а средствата от колекциите ще бъдат вложени в студентски проекти в областта на модата. Деветте продадени модела ще останат в рамките на изложбата до следващата седмица.

Българският проект London Dress Code е насочен към млади дизайнери, които се вдъхновяват от брит културата в модата, като се започне от проучването на епохата и характерните за нея стилове, през скици, модели, подбор на цветове и материи до ушиването с изпипването на всеки детайл, задължителен за всяка дреха-уникат.

Дрехите са разработени в детайли в поп арт, разработки в текстура, в нервюри и с характери материи за 60-те. Духът на колекцията е младежки, а кройките семпли с акцент в цветовете и текстурата.



Това прави моделите от колекцията екстравагантни, но същевременно приложими в днешната парти култура.

Очаквайте второто парти-ревю на 70-те с бунтарската атмосфера на Glam Rock и Punk.

Историческото пътуване с Beefeater продължава през 2010 г. с българския поглед към дрескода на Лондон през 70-те години (февруари), 80-те (юни), 90-те (септември) и до днес (ноември).

Цените на дрехите-уникати са между 100 - 140 лв и вече има продадени около 10 модела, така че побързай!

Салон Арлет е на Узунджовска 7-9.
 

More from View Sofia

More All fashion