Следва

Street Style вдъхновения: Кара Делевин

Казваме "Чао" на Fenty (поне засега)

Може би Fenty ще съществува още, но по-скоро не 

All fashion преди 3 години

Империята за мода и красота на Риана, тоест брандът й Fenty, променя формата си. Дизайнерската марка, лансирана през 2019-та от френската фирма LVMH (собственик на Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon, Hennessy и др.) натиска бутона "пауза" според изявление, изпратено до Women’s Wear Daily. "Риана и LVMH съвместно взеха решение да задържат дейността RTW [ready-to-wear], базирана в Европа, в очакване на по-добри условия“, се казва в изявлението на LVMH. Прекъсването никога не е добър знак за зараждаща се компания и мнозина в бранша приемат това като нежен начин да докажат, че предстои краят на съществуването на Fenty. 


Риана: секси Снежанка в новата си кампания


Марката е първата, която LVMH стартира след Christian Lacroix през 1987-ма, както и единствената собственост на LVMH, водена от чернокожа жена. Произведенията на Fenty носят подписа на Риана, най-често срещани дизайни обгръщащи тялото плетива, широки карго панталони и нестандартни токчета стилето. Но въпреки че има поддкрепа от страна на знаменитости и организирани поп-ъп шопове в Selfridges и Bergdorf Goodman, се говори, че брандът се затруднява с продажбите.

Ако това е краят на Fenty, се предполага, че LVMH ще пренасочи бюджетът от от 115 милиона долара към другата марка на Риана: Savage X Fenty. В прессъобщението се отбелязва, че вливането на пари ще подпомогне съществуващия бизнес, както и ще помогне планираните бъдещи продажби. 

Не би трябвало да е изненада, че брандът за бельо Savage X Fenty процъфтява - особено сега. В WFH (work-from-home) ерата бельото се доказва като почти недосегаема категория в модния бранш, като статистики показват, че магазините и сайтовете отчитат повишен интерес както към секси бельо, така и към удобни интимни и ежедневни парчета. Риана стартира марката през 2018-ва и печели незабавно признание за насочеността към всички полове, типове тяло и етноси. Барбадоската красавица дори организира кастингът за реклама с реални клиенти и фенове на бранда. Чрез сделка с Amazon Prime, Savage X Fenty излъчи две от своите модни ревюта чрез платформата и по този начин постави модното шоу Victoria’s Secret на второ място като най-гледано мейнстрийм шоу, популяризирайки приобщаването и красотата по начини, които Victoria’s Secret отдавна отхвърля. 


Ах, ти, лошо момиче! Риана и Savage X Fenty Show Vol.2


 

More All fashion