Следва

Учените са единодушни: заспиваме най-бързо с чорапи!

Let's do this: 4 много кратки тренировки за много заети хора

Тези калории няма да се стопят сами...

All About Life преди 3 години

В напрегнатото ежедневие, което водим, изпълнено със задължения, обвързани с работата, дома, семейството и приятелите, рядко успяваме да намерим нужното време за една пълноценна тренировка, която да поддържа здравето и телата ни. Идеята станем час по-рано сутрин, за да тичаме в парка, не ни привлича особено, но не трябва да забравяме, че тялото и организмът се нуждаят от движение толкова, колкото и от сън и храна. Само че време за това все не остава...

За хора като нас, за които отделянето на дори 15 минути е минилукс в пренатовареното ежедневие, сме подбрали няколко експресни тренировки, които можем да правим по всяко време. Миналогодишни изследвания показват, че кратките интензивни упражнения са също толкова ефективни, колкото и дългите изморителни посещения на фитнес залите. В този ред на мисли ето ги някои от най-късите и същевременно пълноценни упражнение, за да не се обвиняваме повече за липсата на време (и воля) и да поддържаме тялото в кондиция:

Mинута планк a day keeps the doctor away

В най-напрегнатите дни, когато дори 2 минути са много, отделяме поне една, за да направим няколко лицеви опори. Да, онези, които не можем да понасяме още от училищните години. Всъщност с правилния подход, лицевите опори могат напълно да заменят едночасовите тренировки. Упражнението не тренира единствено ръцете, както изглежда, защото участието на мускулите на гърба и седалището е също толкова активно. Друг съществен плюс е, че не се нуждаем от никакво оборудване, а само от малко време (и може би красива тренировъчна постелка).

Заемаме изходна позиция (планк) и я задържаме за минута, дори малко повече. Когато започнем да се чувстваме достатъчно издръжливи, сменяме опорните точки, без да забравяме да държим гърба напълно изправен и мускулите напрегнати през цялото време. А за финал все пак можем да направим поне една действителна лицева опора.

It's the Final Countdown!

Тук вече нещата стават малко по-сериозни. Четири минути са напълно достатъчни за малко повече физическо натоварване. Тази тренировка се състои от постоянна смяна на разположението на тялото: упражненията се изпълняват за 20 секунди, като между всяко се прави 10-секундна почивка. Започваме с клекове, след това лицеви опори или планк и за финал кормени преси. Целта тук е да се опитваме да правим максимален брой от всяко упражнение в рамките на 20-те секунди.

"Мързелива" тренировка за цяло тяло

Това е може би най-известната експресна тренировка, тъй като е лесна, приятна и сравнително бърза. Упражненията са подбрани така, че да ангажират последователно всички мускулни групи и едновременно да тренират издръжливостта и силата на тялото. Има много разнообразни тренировки от този вид, които могат да се намерят както в YouTube, така и в специални work-out приложения. Ние избираме тази, заради симпатичната и усмихната инструкторка и защото заглавието "Lazy Girl Workout" ни допада.

7+3= КАРДИО!

Тази тренировка смятаме да разделим на две части: първо правим 7-минутната от предишната стъпка, почиваме за половин минута и след това добавяме още три минути бягане към нея. Но не просто небрежно тичане в парка или около блока, а бързи спринтове на къси разстояния: от едно дърво до друго или от стена до стена, като се стараем разстоянието да е до няколко метра. Това мини кардио кара сърцето да бие с ускорено темпо, така че да изпотим възможно най-много мазнини за най-кратко време.

More from View Sofia

Човек е това, което яде! Шеф Тодоров и някои сладки и солени тайни за ценители

Celebrities преди 2 години

Открихме шеф Владимир Тодоров покрай приказно лесните и вкусни рецепти, които поднася редовно, с настроение, майсторлък и отношение на сайта на Kaufland България. Да е шеф-готвач на Владимир му отива много - сладък е като шоколад, безумно вещ е в изкуството на кулинарията, не претендира, че само гурмето става за ядене. Напротив, колкото по-родна и сезоннна, прясно приготвена и проста е една храна, толкова по-доволни оставаме хапващите я. 

Букет слънчогледи за Олена Зеленска в Белия дом - първата дама на Украйна в съвършен тоалет

Celebrities преди 1 година

Президентът Байдън поздрави украинската първа дама Олена Зеленска с букет слънчогледи във вторник, за да покаже подкрепата си за борбата на страната си срещу петмесечната руска инвазия.

More All About Life

Ходенето пеша до работа и обратно - най-добрата практика за духа и тялото

All About Life преди 6 дни

Знаем, че движението е здраве, но или "нямаме време", или намираме хиляди други оправдания, така че да го избегнем. Само че златното правило е, че е супер важно да се движим, а ходенето до работа пеша помага не само на тялото, но и на ума.