Следва

Джиджи със собствена видеоигра за Vogue

Мангоши и hand made чанти си купуваме през Pop Up месеца на Bulgaria Mall

Pop-на ни една идея...  

Shopping преди 3 години

Ако сега, днес, през идния месец има удачен начин да се втурнем към интересно, пъстро, привлекателно и все пак познато, лесно, прилягащо на заетото студено градско ежедневие модно преживяване, това са pop-up шоповете. Супер симпатични, носещи бохемско и артистично усещане, те са приятната изненада от случайно попадане на красиво магазинче сред вършенето на хиляди неща, а и откриваме, че колкото и да сме заети и бързащи, никога не устояваме на чара на pop-up шоповете и се спираме. Особено, ако са за прекрасни чанти и обувки, особено ако са на роден бранд, особено ако са на място, на което често ходим по работа или само за кеф и разтоварване. 

Pop-up магазините са 90-тарски хит, но първият замислен като такъв от дизайнерски бранд е  по хрумка на Рей Кавакубо, основателката на Comme des Garçons, която от 2004-та насам организира такива шопове във Варшава, Хелзинки, Сингапур, Лос Анджелис, Хон Конг, Глазгоу... Въобще pop-up-овете са новото черно в дизайнерската мода, дори Gucci лансира колаборацията с The North Face с шоп в Пекин тази година чрез чаровна pop-up шатра.

Съответно, привързаното ни към тези сладки алтернативни магазини е съвсем обяснимо, затова и много се радваме на факта, че в Bulgaria Mall февруари и март са Pop Up Months! Какво ознaчава това?

През следващите няколко седмици търговският център, който харесваме, защото е близо до Витоша, защото e богат и същевременно спокоен като обстановка, е домакин на няколко модни и детски бранда на страхотни селектирани български дизайнери, от които до момента пазарувахме само онлайн. Moжем да се докоснам до самия бранд на живо, което е същинска радост сега. 

Първият гост този месец е брандът за модерни галоши и чанти като копчета (и не само) Kipra! Мариела Скендерова, създателката на този свежарски бранд, казва: “Кипра е усмивка. Пламъче в очите. Кипра е да виждаш хубавото покрай теб и да не пропускаш да му се порадваш. Кипра е животът, любовта, природата - всичко, което ни вдъхнови да създадем обувки и чанти с отличителни черти и характер. Мангошите няма как да сбъркаш - нужно ти е само да ги погледнеш и виждаш как един тон магия е превърнала простичките галоши в неповторими, свежи и модерни обувки, с които винаги ще се отличиш в тълпата. А чантите ще поберат всичките ти тайни и ще разказват истории - романтични, кокетни, истински.”

Мариела Скендерова е многопластов артист, който се вихри и в Manghee atelier - ателие за декориране на всякакви събития и молове, както и приказни сватби. В него е вложена цялата красота, вдъхновение и любов, които Мариела открива в света около себе си. Всички артикули, които откриваме от в pop-up магазина на Kipra, са ръчно изработени от качествени материали. Ние вече минахме оттам - имаме чанта и два чифта сладки градски галошчета, но убедително любимата ни покупка е нашийник за любимото същество, тоест кучето ни. 



Шареният минисвят, тоест pop up магазинчето на Kipra, е на ниво +2 в Bulgaria Mall (на адрес бул. "България“ 69) до 15 март, с работното време от 11:00 до 20:00 часа, което е бонус повод да ходим в Bulgaria Mall всеки ден през идния месец - and we're pleased! След Kipra на pop up спота ще намерим и други артистични родни брандове, очакваме повече иформация за тях скоро!

More Shopping