Следва

Beauty Expertise: трима експерти за това защо да спрем да ядем месо

Интериор: парижкият дом на директора на аксесоарите в Louis Vuitton - Камил Мичели

"По време на локдауна танцувах много сама", казва Камил Мичели, креативен директор на аксесоарите в Louis Vuitton.. Как да не танцуваш, мислим си, скролвайки надолу... 

All About Life преди 3 години

„Обичам да се събирам с приятелите си и това, че не съм свободна да го правя, ме изнервя много." Когато не танцува самичка, жената с толкова много вкус, се свива на кълбо на малко място с добър Wi-Fi, в специално наета къща в Cap Ferret, шикозният курортен град на западния бряг на Франция, където заедно със съпруга й Жером играят белот и Scrabble през Zoom. „Жером и аз играем с други двама души. Скрабъл е истинска бъркотия." Все пак, Мичели признава, че не си пада много да е онлайн. През времето, което се пада на работните й ангажименти, тя работи, макар и от провинцията, за да завърши колекцията плажни аксесоари за 2021 на Vuitton. „Ние с DHL вече сме наистина добри приятели", казва тя.

Относно работата от дистанция, госпожа Мичели, 50, казва: „Тази колекция става по-добра, защото не съм разсеяна. Цветовете за принтовете се получават по-лесно. Това е най-трудната част и обикновено се връщам и преправям, и преработвам, отново и отново. Сега, от разстояние, ми е много по-лесно и всичко се получава от раз." За да разберем как изглежда вътрешният свят на един толкова изкусен майстор на модни аксесоари от възможно най-висок клас, влизаме с помощта на колегите от Vogue в истинския, постоянен дом на Камил - апартамента й в Париж. Оглеждайки хармонията на извисяващите се колони със зеления и син дивани Pierre Paulin в хола, допълнени с  теракотена пейка с вълнообразни пропорции, е трудно да си представим, че понякога тази жена може да изпитва затруднения с палитрата от цветове, на които да заложи. Тя обожава смелите принтове, ярките цветове и особено кобалт, вермилион, пауново синьо и ярко оранжево. Е ли това своеобразен предупредителен знак на дизайнера за световнота бедствие  около нас или просто й липсва активният живот, който обикновено кипи в апартамента?

Изолацията е изпитание за екстровертите, каквато със сигурност е Miceli. Дори когато прови първите си кариерни стъпки в отдела за връзки с обществеността в Chanel, а след това в Louis Vuitton по времето на Марк Джейкъбс, тя е момичето, което привлича всички като магнит. Харизматична и диалогична, тя носи обувките Balenciaga Lego, когато никой друг не се осмелява, и облича розов монголски кафтан, перфектна Alaïa или - както го направи по време на снимките в еротичното списание Paradis - съвсем нищо. 


снимка: Wall Street Journal

Марк Джейкъбс остава очарован при срещата си с нея и я завежда в PR-отдела на Vuitton, за да го консултира творчески и да проектира бижута. Нейните творения - великолепно декорирани големи обеци, матирани алуминиеви маншети с големи пастообразни камъни, които сякаш се изливат от разтопената сърцевина, правят незабавно впечатление. През 2009 г. Мичели се премества в Dior. Тези обеци с двойни перли, които абсолютно всеки трябва да има, са нейният сантиментален фаворит и са сред най-големите й гордости като дизайнер. През 2014-та се връща в Vuitton под ръководството на Никола Гескиер, където вече е натоварена и с бижутата, шаловете, коланите, аксесоарите, очилата.

Домът е изпълнен с мебели от средата на века и събирано с много любов изкуство. Сред съкровищата в хола са две скулптури на Татяна Труве, други две от Филип Хикили и гора от керамика на Еторе Сотсас, открита на битпазара Porte de Clignancourt. 

Партитата са тема, по която Камил е експерт. Нейната майка-стилист я облича за фотосесии и я учи да цени авангардните артисти, майстори на аксесоарите, като Ги Бурден, например, което отчасти обяснява изключителната лекота, с която смесва стилове и епохи. „Приемам с много непукизъм всичко, още от дете - казва тя. - С многото пътувания, безпокойството ми е чуждо, всичко приемам за естествено и нормално. Това е нещо, което никога няма да се случи на децата днес с всичките им екрани и цялата тревожност на дигиталния свят." Екстравагантната парти трупа включва още баща й, издател на художествена литература, и по-малкия й брат, сега собственик на творческа агенция Ал Денте.

Преди социалната дистанция, има вечери, в които Камил посреща 12 души в кухнята си поне веднъж на седмица. Оборудвана като за истински готвач (Мичели обича да пазарува в разкошния Marché Président Wilson и не бяга от сложни рецепти като boeuf bourguignon), тя е украсена с дървен остров в средата от Tadashi Kawamata, мастилено синьо на Warhol и неон на Claude Lévêque. „Обикновено танцуваме тук. Аз съм с много класически вкус: Джордж Майкъл, Принс....." Съседката отдолу „се оплакваше непрестанно", така че Мичели купува и присъединява допълнително пространство към апартамента, за да реши проблема - включително самостоятелна спалня за нейния 20-годишен син Ромен (който преди това учи във Великобритания), телевизионна зала, малък офис и, разбира се, гардеробна, която за нея е свята поне колкото църква и е на най-голяма почит в този дом.

Достъпът до Мястото е по стълба от дърво и хром, взета сякаш от хеликоптера на Роджър Талън, което кара слизането надолу да се усеща като стъпване по цветни листа. След като "кацнете", подовата настилка сякаш ви гушва, все пак става дума за килим Codimat в смело червено-синьо каре. „Обичам килимите в тази къща", възкликва Мицели. „Усещането по стъпалата и щастието, което носят." Щастливите крака правят десен завой към съблекалнята, украсена с дръжки от плексиглас, които Miceli проектира, за да окъпе в светлина обикновените шкафове. Зад тези врати висят огромни количества великолепни polka dotts, много ламе, рокли, шалове, стотици чанти и планина от сандали Les Tropeziennes, които помнят десетки ваканции от миналото и бъдещето.

В средата на стаята е главното светилище, остров със стъклен капак, който разкрива купища бижута. Повечето от тях са по собствен дизайн, има с необуздани пропорции, има и малки и деликатни. Мичели обожава да рови в съкровищницата за стари и любими модели, като кадифената яка с камъни от времето на Марк Джейкъбс. Чекмеджетата под плота подтикват към преклонение. „Това е много специално за мен място", казва тя, докато отваря едно, което разкрива купища поли Azzedine Alaïa, рокли, пуловери и панталони, събирани в продължение на три десетилетия. Алая е близък приятел на семейство Мичели и осигурява на младата Камил първия й стаж като тийнейджър. 

Прилича на приказка, но е реалност... пожелаваме ви/си! 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.