Следва

Неймар и Бруна с бебе

Тази, която си мислите, че познавате: документалката за Анна Никол Смит с премиера през май

Съдба на руса секс бомба, но и още нещо... 

Celebrities преди 1 година

Животът на Анна Никол Смит е ехото на разбитата американска мечта. Известната плеймейтка, която почина на 8 февруари 2007 г. след свръхдоза, е обект на документален филм с премиера на 16 май 2023 в Netflix. Лентата е озаглавена „Тази, която си мислите, че познавате: Анна Никол Смит“. Възможност да се върнем назад към живота и трагичната съдба на младата жена (четете още: Истории от живота: Анна Никол Смит, скандалната Мерилин Монро на 90-те).

Анна Никол Смит и трагедията на детството

Вики Лин Хоган е родена в Хюстън, Тексас, на 28 ноември 1967 г. Младото момиче няма щастливо детство: баща й изоставя нея, петимата й братя и сестри и майка й, която решава да стегне куфарите за малкия град Мексия. След като напуска колежа на 14-годишна възраст, Вики работи в ресторант за пържено пиле, където среща Били Уейн Смит, за когото се омъжва и ражда син Даниел Уейн Смит. Романсът им ще продължи само две години. Преминавайки от една случайна работа към друга, Вики Лин решава да стане стриптизьорка в клуб, където става известна под измислените имена Ники и Робин.

Почитателка на Мерилин Монро от ранна възраст и след срещата с фотограф от агенция за модели, който обещава да я превърне в истинска звезда, Вики Лин се впуска в поредица от козметични интервенции: увеличава гърдите си, пипва лицето и напълнява, за да се придържа към пищната и чувствена физика на своята икона. В точно този момент се ражда Анна Никол Смит. Тя е на 24 години, когато се запознава с 86-годишния милиардер Дж. Хауърд Маршал. Влюбен до полуда, той я обсипва с подаръци до сватбата им две години по-късно.

През 1992 г. Анна Никол Смит е Мис Май на списание Playboy. Освещение, което ще й донесе небивала популярност. Връзката й с Дж. Хауърд Маршал е силно критикувана и възприемана като напълно самоцелна. Така че, когато той почива през 1995 г., започва съдебна битка между Анна Никол и синът и наследник на покойния й съпруг. Въпреки че тя не фигурира в завещанието, младата жена твърди, че той устно й е обещал половината от имуществото си. В крайна сметка решението на съда е да й бъдат платени 88 милиона долара от наследството на съпруга й, но това решение по-късно е отменено от Апелативния съд на Сан Франциско. Делото продължава и след смъртта на Анна Никол Смит през 2007 г., от името на нейната дъщеря Данилин Бъркхед, която също е модел. 

Сътресения и риалити телевизия

След смъртта на съпруга си Анна Никол Смит продължава настъплението си в медиите. През 2002 г. плеймейтката се оказва в центъра на собствено (в стил Кардашиян ) риалити шоу , наречено "Шоуто на Анна Никол". В епизодите тя доказва, че няма никакви граници: виждаме я пияна, ругаеща и трудно артикулираща. Зрителят става свидетел на упадъка и слизането в ада на звездата. След две години излъчването на шоуто спира заради липса на публика. Анна Никол Смит, вече на 35 години, опитва да опази мястото си под светлините на прожекторите. Какво по-хубаво от медиен трик? През 2004 г., когато е поканена на Американските музикални награди, всички погледи се обръщат след нея заради скандалното й поведение. Следващата година историята се повтаря: на MTV Video Music Awards в Австралия, Анна Никол се разголва (буквално) и разкрива двете си гърди, покрити с логото на MTV.

2006 година. Анна Никол Смит е хоспитализирана с пневмония. На 8 февруари 2007 г. тя е намерена в безсъзнание в хотелската си стая във Флорида. Умира същия ден, на 39 години. Окончателната аутопсия, резултатите от която са оповестени на 27 март 2007 г., разкрива, че тя е станала жертва на (случайна) свръхдоза наркотици.

Документалният филм The One You Think You Know: Anna Nicole Smith изследва издигането на звездата от статута й на компаньонка през 1992 г. през клеветения й брак с J. Howard Marshall до смъртта й през 2007 г. Трагичната й съдба ще бъде оживена от режисьорката Урсула Макфарлейн чрез невиждани досега кадри, включително лични видеоклипове и ексклузивни интервюта с близките на младата жена, разкриващи добре пазени тайни и даващи нов поглед към звездната американка. Ще се видим на 16 май в Netflix.

More Celebrities