Следва

Честито на много хубавата булка, моделът на Victoria's Secret Надин Леополд

Пълнолунието в Козирог ДНЕС - "кардинална рационална емоционалност" - общо и знак по знак

Готови, неготови - днес ни чакат отрезвяващи прозрения 

Astro преди 1 година

Всеки, роден с астрологични позиции в земния знак Козирог, прилича на усърден и трудолюбив професионалист (ключова дума, защото Козирогът се свързва с 10-ия дом в астрологията, дома на кариерата), излъчващ увереност и способност да държи всичко под контрол (втора ключова дума). Това се дължи и на управителя на знака - Сатурн - планетата на дълга, честта, репутацията, бащинската фигура, но зад тази непоклатима външност стоят много емоция и често нечовешки стрес, които всеки миг може да избухнат на повърхността, особено когато прословутият със своя стоицизъм Козирог се бори да реализира личния си живот толкова успешно, колкото и обществения.


Луната е най-важната планета! Как да организираме ежедневието си според фазите й


Това със сигурност са все неща, които трябва да имате предвид, тъй като годишното Пълнолуние в знака на Козирога е днес, 13 юли! В допълнение към възможността да признаете и откриете тежки, потенциално изпепеляващи чувства, това лунно събитие може да освети доста крити досега тайни... всичко за най-емоционалния момент на месеца е надолу >>>

Пълнолунието в Козирог е време за работа... върху себе си

Пълните луни - които се случват, когато Слънцето директно се противопостави на Луната и освети "в пълнота" видимата от Земята й половина - винаги представляват възможност да завършим проекти, които сме започнали преди шест месеца или дори преди две седмици. Те са кулминационни точки, преломни моменти и шанс да освободим всичко, което вече не ни служи. И тъй като Пълнолунието този месец се пада в прагматичния, усърден, трудолюбив Козирог, ще се почувстваме особено мотивирани да създадем стъпка по стъпка план за затваряне на една житейска глава, преди да отворим нова. И като се има предвид емоционалната природа на Пълнолунието, сега съчетано с усърдното влияние на Сатурн, всичко вдъхновяза за по-пълноценна грижа за себе си - по-трудни тренировки, по-интензивна терапия, по-отдадена медитация, по-консистентно водене на дневник - всичко това като начин да преминем през различните чувства, които бушуват в нас сега.



Също така си струва да се отбележи, че Козирогът е един от кардиналните знаци - инициаторите на зодиака - така че въпреки че може да сте в края на конкретен проект, връзка или друг експириънс, веднага у вас ще се включи вълнението да започнете нещо ново възможно най-скоро.

Съвпадът на Луната с Плутон намалява сенките и скритото напрежение

Тъй като Луната попада на 21 градус в Козирог, а Плутон - планетата на сенките, смъртта, прераждането, тайните, трансформацията и силата - е на 27 градус в същия знак, е възможно да почувстваме ефектите на планетата-джудже. Основните тъмни емоции, които иначе биха могли да бъдат загърбени, ще намерят начин да изплуват на повърхността, благодарение на Луната. Има риск да станем увлечени и обсебени от това, което чувстваме, защото сякаш го виждаме за първи път, а всъщност то винаги е било там...



Тригонът на Луната към Уран стимулира успех, късмет, пробив

Една от ключовите връзки за това Пълнолуние е неговият хармоничен, продуктивен тригон с  Уран, планетата на бунта, промяната, революцията, иновациите и пробивите, който в момента се намира в земния знак Телец. Въпреки че Уран е склонен да предизвиква невероятни, внезапни събития, той може да има и наистина вдъхновяващ ефект - особено когато се синхронизира по положителен начин с друга планета или светило. На свой ред, това прави днешния ден задължителен за някакво прозрение, отварящо очите преживяване, комбинирано с нелеко желание за власт и решителен удар по масата... И тъй като и Луната, и Уран са в практични земни знаци, които вярват, че бавният и стабилен ход е най-добрият начин да стигнем до финалната линия, всички ще бъдем по-малко изкушени да действаме импулсивно и по-мотивирани да излезем с логичен план за действие и постигане на блистяща нова цел.



Опозицията с Меркурий е друга причина да си позволим бавно темпо

Луната се позиционира не само срещу Слънцето, което сега е в кардиналния воден знак Рак, в деня на Пълнолунието, но и на няколко градуса след точна опозиция си Меркурий, също в момента в Рака. Докато натюрелът на Рака е сантиментален, чувствителен и грижовен, Козирогът предпочита да се придържа към конкретиката, да се съсредоточи върху целта и да работи за постигането й, поддържайки рационално, уравновесено и амбициозно мислене. Тези опозиции със сигурност подчертават ситуацията като такава, в която двата подхода или двете перспективи са в противоречие една с друга. Може да се почувстваме раздвоени дали да правим онова, което има смисъл "на хартия“, или да следваме сърцето си. И тъй като Меркурий контролира информацията, комуникацията, мисленето и писаното, а объркващото влияние на опозицията се вписва в това Пълнолуние, добре е да се уверите, че разполагате с всички подробности и детайли, преди да предприемете големи ходове.



Ето как това Пълнолуние в Козирог ще ви повлияе, въз основа на вашия знак. (Про съвет: Не забравяйте да прочетете и за зодията, и за асцедента, и за Луната си)... 

Овен (21 март-19 април)

Пълната луна осветява вашия 10-ти дом, дома на кариерата, тоест може да приключите успешно етап от професионалния си живот. Уран, също много важен в момента, е във вашия 2-ри дом, дома на парите и финансовия живот, казва, че ако не се страхувате да тръгнете по нов път, може да получите щедри финансови награди.


Детска игра: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Овен, знак по знак


Телец (20 април-20 май)

Пълнолунието е във вашия 9-ти дом, дома на приключенията, пътуването и новите знания, ето защо да повишите увереността си или да излезете от зоната си на комфорт ще бъде задължително за вашия растеж сега - особено благодарение на връзката между Луната и Уран, който е във вашия знак.


Toreo: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Телец, знак по знак


Близнаци (21 май-20 юни)

Тъй като Пълнолунието попада във вашия 8-ми дом, дома на емоционалните връзки и сексуалната интимност, вие се стремите по най-добрия начин да инвестирате в най-съкровените си и трансформиращи връзки - без да жертвате собствения си комфорт.


Oh my twin: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Близнаци, знак по знак


Рак (21 юни-22 юли)

Благодарение на Пълнолунието, попадащо във вашия 7-ми дом, дома на любовните и интимни партньорства, вие сте на път да преминете от една фаза към друга в близките си взаимоотношения. Денят ще бъде от решаващо значение, помислете за реципрочността.


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак


Лъв (23 юли-22 август)

Пълнолунието ще бъде във вашия 6-ти дом, дома на ежедневната рутина и здравето, което означава, че може рязко ви писне от начина, по който се развиват битовите ви занимания. Добавянето на повече организация и структура сега ще доведе до подобряване на баланса между работа и личен живот.


Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак


Дева (23 август-22 септември)

С Пълнолунието, попадащо във вашия 5-ти дом, дома на романтиката и себеизразяванета, вие сте готови да се потопите в изцяло нова глава от вашия любовен или творчески живот. Уран е във вашия 9-ти дом, дома на приключенията, пътуването и новите знания, така че прегръщането на неизвестното е много вълнуващо за вас.


Деметра: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Дева, знак по знак


Везни (23 септември-22 октомври)

С това Пълнолуние, подчертаващо вашия 4-ти дом, дома на жилището и семейния живот, може да поработите по трудни емоционални проблеми от миналото си - но само изправянето пред тях води до трайно излекуване.


Крехко равновесие: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Везни, знак по знак


Скорпион (23 октомври-21 ноември)

С Пълнолунието, попадащо във вашия 3-ти, дома на комуникацията, информацията, мисленето и писането, желанието ви да учите и да се свързвате с другите - може би най-вече с приятели - нараства. Само не забравяйте да поставите граници, за да можете качествено да се грижите както за себе си, така и за другите.


Queen of the Desert: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Скорпион, знак по знак


Стрелец (22 ноември-21 декември)

С Пълнолунието, попадащо във вашия 2-ри дом, дома на парите и финансовия живот, можете успешно да приключите финансово мотивиран проект или да преминете към ново професионално споразумение. Докато вървите напред, помислете какво ще помогне не само на банковата ви сметка, но и на здравето ви.

Козирог (22 декември-19 януари)

С Пълната луна във вашия знак емоциите се вихрят страшно... Признайте как се чувствате - изключително уязними, много влюбени, притеснени или развълнувани за нещп - и направете крачка назад от работата, за да отделите време за себе си; това ще ви направи по-силни.


Тропикът на Козирога: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Козирог, знак по знак


Водолей (20 януари-18 февруари)

Попадайки във вашия 12-ти дом, дома на духовността, вярата и интуицията, това Пълнолуние ще ви накара да осъзнаете колко успешно сте излекували старите си емоционални рани до този момент - и накъде трябва да тръгнете оттук нататък.


Stranger in the Alps: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Водолей, знак по знак


Риби (19 февруари-20 март)

Това Пълнолуние попада във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, социалния живот и работата в екип, което означава, че с общи усилия ще приключите нещо важно заедно с приятели или колеги. Преживяването ще ви накара да се чувствате по-свързани и подкрепяни, така че не забравяйте да отделите малко време, за да се насладите на това.


Просто плувай: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Риби, знак по знак


 

More Astro