Следва

Фармацевтът Георги Момеков. Професионално за добавките и лекaрствата в аптечната мрежа

Д-р Пиер Дюкан - Зимата топи калории, липсата на прoтеини вреди на организма

Той направи чудеса с революционния си метод Отслабни завинаги. Оспорован и остро критикуван заради...

All About Life преди 14 години

Той направи чудеса с революционния си метод Отслабни завинаги. Оспорован и остро критикуван заради високо протеиновата диета, която според други в областта има тежки последствия за организма, все пак книгите на д-р Пиер Дюкан се считат за истински пробив в диетологията.

Разбира се, съгласни сме също, че нищо не трябва да се следва сляпо, затова преди да пристъппиш към подобна крачка, е препоръчително да се посъветваш със специалист.

Ето какво избрахме да публикуваме днес от заключенията, до които стига в изследванията си, Пиер Дюкан в книгата "Методът Дюкан" на издатеслтво Колибри.

„Протеините – жизненоважна храна

Не е опасно да се консумират само белтъчини в рамките на диетата, напротив, белтъчните са единствената група хранителни вещества, която организмът ни не е способен да синтезира сам.
Тялото ви ще намери нужните ви въглехидрати и мазнини, като черпи от резервите си.
Но няма да може само да произвежда протеини, затова режим без протеини би бил опасен. В случай на недостатъчност организмът ще си ги набави от мускулите, кожата, дори и костите. Коя да е диета винаги трябва да съдържа поне 1 г протеини дневно на килограм живо тегло, като общото количество бъде равномерно разпределено на три хранения.

Възползвайте се от ефекта на „сутрешното гадене”

Когато на организма ви не се подава храна, той черпи енергия от мастните клетки. Това става сутрин преди да сте закусвали. Процесът се нарича липолиза и се отключва главно през нощта, когато резервите от захар са изчерпани. Прекратява се веднага щом се заредим с енергия от закуската. Ето как може да се възползвате от това сутрешно изгаряне на мазнините.

- Ако не сте прекалено уморени, направете малко гимнастика щом се събудите, още преди да сте закусили – тогава организмът ви най-настървено атакува мастните натрупвания.
- Топла напитка и белтъчини няма да спрат процеса на изгарянето, който ще продължи през целия ден.

Яжте студени ястия ще отслабнете бързо

Знаете ли, че когато ядете нещо студено, организмът ви стопля храната, за да й придаде подходяща за смилане и усвояване температура. Нищо не би могло да влезе в кръвта ви, ако не е предварително затоплено. Тази операция има своята калорийна стойност и тя се изважда от калорийната стойност на поетата от вас храна.

Да се ядат студени ястия не винаги е лесно, особено през зимата.

Но можете да пиете студени напитки. Когато изпиете 1.5 л вода, държана в хладилника, температурата й е 4 градуса. Когато изхвърлите тази вода с урината, температурата й е 35 градуса, т.е организмът ви е затоплил водата с 31 градуса. Затоплил я е и е изгорил калории.

Щастливи от идването на зимата

Когато се движите на температура 0 градуса, вие изразходвате 25 % допълнителни калории, за да се з затоплите. Така че излизайте добре облечени, но не прекалено. Само колкото да не ви е студено и да не ви хване хремата."
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.